Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La missió impossible de reciclar al Cabanyal

Un únic contenidor de residus orgànics aïllat en l'entorn del carrer Progrés

Carlos Navarro Castelló

València —

0

“Hem portat una queixa a la Junta de Districte perquè pràcticament no hi ha contenidors de reciclatge al voltant del carrer d’Escalante i, sobretot la gent gran que té més dificultats per a recórrer grans distàncies caminant, no pot reciclar”.

Així s’ha pronunciat una veïna de la part final del carrer d’Escalante, carrer que travessa el Cabanyal i que fa una mica més d’un quilòmetre de longitud i uns 350 números.

Però, tal com ha comprovat eldiario.es in situ, la situació no és exclusiva d’aquesta via. Unes altres de paral·leles que pràcticament tenen els mateixos metres, com ara el Progrés, Benlliure, la Reina o l’eix Arquebisbe Company i Lluís Despuig també tenen aquesta manca.

Crida l’atenció que, no obstant això, en el cas dels contenidors de residus genèrics (els grisos), sí que n’hi ha una dotació suficient en tots els carrers.

Així, per exemple, en tot el carrer del Progrés tan sols n’hi ha un de vidre en la cruïlla amb el carrer de l’Arxipreste Vicent Gallart i una illa completa (vidre, paper i envasos) en l’encreuament amb el Pintor Ferrandis.

El carrer de José Benlliure és el que té més depòsits de recollida selectiva, però la majoria de vidre. En concret se situen a l’altura dels números 322, 256 i 135. De paper i d’envasos tan sols n’hi ha un de cada tipologia en el 161 i un altre de cada a l’altura de la reguarda de la Policia Local.

Pel que fa al carrer d’Escalante, hi ha una illa completa (vidre, paper i envasos) a l’altura del número 20 (a la part més propera al port), però en la resta del carrer tan sols hi ha tres contenidors de vidre en la cruïlla amb Vicent Gallart, un altre en l’encreuament amb el carrer de la Mediterrània i un altre en el número 277.

Al carrer de la Reina tan sols un de vidre, dos de paper i dos d’envasos a la part més propera al port, al carrer de l’Arquebisbe Company n’hi ha un de paper i cartó en el número 48 i la continuació, és a dir, Lluís Despuig, no n’hi ha cap.

Sobre això, fonts municipals han reconegut que hi ha menys dotació de contenidors de recollida selectiva en aquests carrers que en altres zones de la ciutat, però ho han atribuït en part al mercat ambulant extraordinari.

A més, han assegurat que amb vista a l’any que ve, amb motiu de la implantació del contenidor marró de residus orgànics, s’augmentarà un 50% la dotació de contenidors. No obstant això, vista l’escassetat, potser és un increment insuficient.

Etiquetas
stats