Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El president dels politòlegs valencians que va dimitir per plagi imparteix un postgrau sobre corrupció

José Luis Sahuquillo, expresident d'AVAPOL

Carlos Navarro Castelló / Sergi Pitarch

Valencia —

0

El que va ser president de l’Associació Valenciana de Politòlegs (Avapol) José Luis Sahuquillo, que va dimitir l’any 2014 per plagi, participarà en el postgrau de la Universitat de València 'Expert universitari en anàlisi psicosocial de la corrupció institucional'.

El curs arrancarà a la fi de gener i té un cost de 750 euros. L’expresident d’Avapol és un dels set professors que l’imparteixen i ho fa en qualitat de director de Gobernatia, Escuela de Liderazgo y Alto Gobierno; director executiu en Equàlitat, Participació i Igualtat i director en Relacions Institucionals en SN&T, Consultoría Política.

Sahuquillo va presentar la dimissió a la junta directiva de l’entitat al setembre del 2014 per haver plagiat en el seu article del llibre La era de la #política2*pto0 14 paràgrafs d’un text mexicà sense citar-ne la procedència. Llavors, va atribuir la còpia a un “error”.

L’entitat, com a col·lectiu, va expressar llavors el seu rebuig “davant qualsevol tipus de mala praxi acadèmica”, com, segons va explicar, és el plagi d’un capítol signat per

Sahuquillo.

La directora del postgrau i catedràtica del departament de Psicobiologia, Manuela Martínez, ha confirmat la realització del curs i ha reconegut que coneixia l’assumpte del plagi, però considera que és una cosa ja passada, que en el seu moment “tractaria amb qui ho haja tractat” i que Sahuquillo és “una persona molt òptima”.

Martínez ha explicat que li va proposar col·laborar “com un dels fundadors de Gobernatia, ja que coneix bastant el dia a dia de la política en les seues bases; té molta experiència i està al corrent de tot”.

El curs d’Expert Universitari va dirigit a tots els estudiants, llicenciats o graduats i professionals que estiguen interessats a conéixer el fenomen de la corrupció institucional des d’un enfocament multidisciplinari, així com l’estat actual de les recerques científiques sobre l’impacte psicosocial que la corrupció té en el benestar tant de la societat com dels individus en particular.

S’hi analitzen des d’una perspectiva multidisciplinària, entre altres, les accions institucionals tendents a controlar, reduir o suprimir els drets i les llibertats individuals que permeten emparar l’abús de poder o la capacitat de resposta individual o social; els instruments que des d’antic el poder ha dissenyat i ha executat per influir sobre la percepció de la corrupció de manera que l’individu en minimitze el coneixement, com la manipulació de mitjans de comunicació i opinió, o el neuromàrqueting institucional; o la victimologia de la corrupció policial, judicial i política.

Etiquetas
stats