Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

L'incendi de la Serra Calderona avança cap al nord i obliga a desallotjar una masia i diverses granges

Els bombers treballant en les tasques d'extinció del foc en la serra Calderona

Europa Press

València —

L'incendi que afecta a la Sierra Calderona, entre la localitat valenciana de Gàtova i les castellonenques d'Altura i Sogorb, continua actiu i avança a aquestes hores cap al nord, en direcció al municipi de Soneixa (Castelló), encara que no ha afectat a la població. El vent ha dificultat el treball dels més de 300 efectius que treballen en les tasques d'extinció del foc, que ha cremat ja més de 350 hectàrees.

L'incendi ha obligat a la Guàrdia Civil a desallotjar una masia situada en el terme municipal de Sogorb (Castelló) en la qual es trobava un matrimoni, segons ha informat Delegació del Govern.

A més, segons ha indicat el 112, les flames estan avançant cap al flanc nord de l'incendi, on s'estan emprant efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i el Consorci Provincial de Bombers, i açò ha obligat a desallotjar també diverses granges del municipi de Soneixa (Castelló).

Les mateixes fonts han explicat que el vent ha complicat les tasques d'extinció al llarg de la vesprada, encara que s'espera que l'entrada de vent acompanyat d'humitat a primeres hores d'aquest divendres millore la situació.

En aquest sentit, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat que el vent ha sigut de nord-oest molt estable, amb ratxes de 30 quilòmetres per hora durant la vesprada i la previsió és que en general continue el flux de nord-oest, encara que una mica més fluix que durant les últimes hores. Potser puga produir-se una mica d'aire marítim a primera hora de la matinada, segons Aemet.

A més, des de Delegació del Govern han informat que l'Executiu ha ampliat els mitjans que ha enviat per a l'extinció de les flames amb una brigada de reforç procedent de Saragossa. Aquesta s'afegeix a la brigada que ja treballava en el terreny i que havia arribat des de Conca, amb el que per part del Govern estan participant quatre helicòpters i dos amfibis.

300 mitjans terrestres i 21 aeris

En total, més de 300 mitjans terrestres i 21 aeris han treballat en les tasques d'extinció, entre els efectius i mitjans que aporta la Generalitat, els consorcis provincials de bombers de València i Castelló i el propi Govern central.

El Servei d'Emergències de la Generalitat ha informat cap a les 21.20 hores que els mitjans aeris s'han retirat a causa de la falta de llum, mentre que els al voltant de 300 efectius terrestres continuen en la zona.

La Generalitat va decretar sobre les 23.30 d'aquest passat dimecres la situació 1 en aquest incendi forestal, que indica afecció greu, i va sol·licitar la col·laboració de la Unitat Militar d'Emergències (UME) en les tasques d'extinció. Per la seua banda, el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, ha assenyalat que un raig latent és el possible origen de l'incendi.

Sobre este blog

Etiquetas
stats