Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El vicealcalde i el portaveu de Castelló en Moviment s’embranquen en les xarxes per les reines de les festes

El comentario de Xavi Del Senyor en facebook que inicio la polémica con Enric Nomdedéu

Roger Lorgeoux

Castelló —

El vicealcalde de l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu (Compromís), i el portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Senyor, han protagonitzat un baralla en les xarxes socials a propòsit d’un comentari d’aquest darrer sobre la foto de les noves reines de les festes per a la Magdalena 2017. La baralla dialèctica s’ha iniciat quan el líder de la formació assembleària, que a més és soci del bipartit, ha reflexionat respecte de la politització que fa l’equip de govern pel que fa a les festes. En to irònic, ha assegurat que únicament faltaven en la instantània els edils que estan de vacances o de viatge oficial, en una al·lusió clara al representant de l’agrupació nacionalista, que ha romàs gairebé una setmana a la localitat japonesa de Nyam per signar diferents convenis a fi d’estretir llaços de col·laboració entre ambdues ciutats.

La reacció de Nomdedéu no s’ha fet esperar i, a més de qualificar de “guardians de les essències” els regidors de Castelló en Moviment, els ha titlat d’“hipòcrites”. La rèplica de Del Senyor ha estat quasi immediata. Fins i tot, ha elevat el to de la contesa quan ha definit les argumentacions del valencianista com a “estupideses”. Tampoc ha contribuït massa a calmar la gresca el matís final: “Esperem que hages tingut un bon viatge i hages aprés de l’amabilitat i la cortesia japoneses”.

Novament el vicealcalde ha entrat en l’apunt i s’ha expressat amb el mateix sarcasme. Això sí, sense voler tirar més llenya al foc, ha tancat la discussió de la manera següent: “Com a mi, tampoc et vindria mal aprendre de la modèstia japonesa”.

No és la primera vegada que el portaveu de la formació assembleària mostra públicament, bé a través de comunicats de premsa o mitjançant comentaris en les xarxes socials, les seues diferències amb el bipartit pel que fa a la manera de tractar unes qüestions determinades. Per exemple, ha reivindicat diverses vegades l’auditoria promesa per l’alcaldessa, Amparo Marco (PSPV-PSOE), per a analitzar els comptes de l’etapa del Partit Popular al capdavant de l’Ajuntament. També ha estat especialment crític amb la lentitud de l’equip de govern a l’hora d’apartar els imputats per corrupció en els òrgans municipals. En concret, s’ha referit a la presència de Rafael Montero en el Pacte Local per a l’Ocupació i d’Antonio Tirado en el Consell Social. El primer, secretari general de la Confederació d’Empresaris de Castelló (CEC), està investigat per un presumpte frau en els cursos organitzats per la patronal. El segon, exalcalde socialista de Castelló, haurà de declarar pel cas Gran Coral pels indicis de la seua pretesa participació en delictes de blanqueig de capitals, apropiació indeguda, delictes societaris i contra la Hisenda Pública.

Etiquetas
stats