Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Adif adjudica la redacció del projecte de renovació de via del tren entre Xàtiva i Ontinyent

Estació d'Ontinyent.

Toni Cuquerella

0

Adif ha aprovat l’adjudicació d’un contracte per a la redacció del projecte de renovació de via en el tram comprés entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent (38,2 km), dins de la línia de tren Xàtiva-Alcoi. Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana establit pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

El contracte ha sigut adjudicat a Ayesa Ingeniería y Arquitectura per un import de 685.828,36 euros i té un termini d’execució de 12 mesos.

Amb aquest contracte es completa l’adjudicació per a la redacció dels projectes constructius necessaris per a la renovació de la línia d’ample convencional Xàtiva-Alcoi (67,3 km), ja que el projecte de renovació del tram Ontinyent-Alcoi va ser adjudicat el mes de setembre passat per import de 568.344,22 euros.

Des d’Adif s’afirma que aquesta actuació “reafirma el compromís del Mitma i Adif amb la realització de diverses millores i inversions en la línia. L’objectiu és augmentar els paràmetres de fiabilitat de la infraestructura, amb el consegüent benefici per al servei”.

Descripció del trajecte Xàtiva-Ontinyent

El tram comprés entre totes dues estacions compta amb 22 passos a nivell, 7 ponts metàl·lics, 7 túnels i 7 baixadors, a més de les pròpies estacions de Xàtiva i Ontinyent.

Actualment, l’armament de la via està constituït en la seua major part per carril de 45 kg/m, travesses de fusta i balast calcari.

Etiquetas
stats