Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Bunyol celebrarà la 75a Tomatina el 31 d'agost després de dos anys suspesa per la pandèmia

La Tomatina de Bunyol celebrarà la seua 75a edició.

Toni Cuquerella

0

Després de dos anys sense poder celebrar la seua edició número 75 a causa de la pandèmia de Coronavirus, Bunyol tornarà a tenyir de roig els seus carrers amb la Tomatina que se celebrarà el 31 d'agost. Amb aquesta tornada a la normalitat se celebraran també els 20 anys com a Festa d'Interés Turístic Internacional, per la qual cosa el programa inclourà múltiples novetats i sorpreses per a tots els públics.

La batalla de tomaques més cèlebre del món tindrà enguany com a lema 'No te la pots perdre’. “Celebrem no sols la recuperació de la nostra festa més emblemàtica i un dels principals esdeveniments turístics de la Comunitat Valenciana, sinó, també, la superació de la pandèmia i de tot el que ha implicat. Per això, estem treballant perquè la cita de 2022 siga doblement especial per a totes les persones”, subratlla Juncal Carrascosa, alcaldessa de Bunyol.

Entre les novetats previstes, estan “zona d'aigües, ambient musical en el recinte de la Tomatina i alguna altra sorpresa més”, apunta la regidora de Turisme i Tomatina, María Vallés.

El consistori ha posat a la venda 15.000 entrades, que poden adquirir-se a través de touroperadores, agències de viatge i en la web oficial de l'esdeveniment www.latomatina.info, a un preu de 12 euros. A més, s'habilitarà la venda directa de 5.000 entrades, destinades, en la seua major part, a les i els veïns de Bunyol.

La cita és el 31 d'agost, a les 12 hores, i transcorrerà pel recorregut habitual: els carrers San Luis, Cid, la Plaça Layana i la Plaça del Poble, on culminarà a les 13 hores amb la traca final.

L'esdeveniment inclourà un control de l'aforament, validat en els últims anys i que en 2022 es veurà reforçat. “Bunyol està preparada per si es planteja alguna circumstància que faça necessari limitar aforaments i posar alguna mesura extra”, afirma Carrascosa. En aquest sentit, la previsió del consistori és que les limitacions a desplaçaments que encara regeixen en alguns països propicien la celebració de la Tomatina “més nacional” de les últimes dècades.

“Més de la meitat de les persones participants en la batalla en els últims anys han procedit de països de tot el món, des d'Àsia als Estats Units, Llatinoamèrica, Europa o Àustria, consolidant-se com un dels esdeveniments més emblemàtics de la Comunitat, dels quals més han contribuït a la seua projecció i marca turística a nivell internacional. Enguany, creiem que la presència local i nacional serà majoritària”, assenyala María Vallés.

Una festa universal i diversa

El dissabte 27 d'agost se celebrarà, en la Plaça del Poble, La Tomatina Infantil, oberta a la participació de xiquetes i xiquets d'entre 4 i 14 anys.

I, per a aquelles persones amants de la Tomatina que no puguen desplaçar-se fins a Bunyol, Vallés recorda que poden gaudir de 'La Tomatina VR Experience', un joc de realitat virtual interactiu que, amb el suport d'un visor Oculus Quest, permet participar en una batalla tridimensional de tomaques, que el jugador ha de llançar i esquivar, submergint-se en l'ambient de l'esdeveniment, gràcies als seus elements més característics, com l'aigua des dels balcons, els camions, la música, els cants i la bullícia, deixant espai a diverses sorpreses per al participant.

Una proposta que permet a persones de tots els perfils i condicions, gaudir de les sensacions de la festa, “amb caràcter atemporal, inclusiu i de manera assequible”, destaca.

Etiquetas
stats