Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’Ajuntament d’Alzira arranca la reforma de l’IES José María Parra amb la licitació del projecte

IES José María Parra d'Alzira.

Toni Cuquerella

0

L’Ajuntament d’Alzira inicia el procés per a rehabilitar el centre de forma definitiva, amb la licitació de la redacció del projecte d’adequació i ampliació de l’institut José María Parra. Una licitació que ix per un valor de 227.027,87 euros. Recordem que la rehabilitació del centre educatiu forma part del Pla Edificant i, des del maig passat, l’Ajuntament té delegada l’execució del projecte.

L’obra en l’institut suposa una inversió de 6.121.957,67 euros i preveu, d’una banda, reformar l’edifici: els tancaments, la pavimentació, revestiments i instal·lacions d’energia eficients i adequar els patis amb la finalitat que les instal·lacions permeten complir de manera adequada la labor educativa. D’altra banda, també es construirà un nou aulari, un pavelló multiús que se sumarà a les instal·lacions actuals. Tot i que la proposta inicial era assolar l’edifici i fer-lo nou, la comunitat educativa va demanar respectar l’edifici actual de 1968, ja que té unes característiques que el fan ben singular. Per això, la reforma està orientada a posar a punt les aules i l’edifici, respectant-ne el disseny i l’estructura. L’institut es va construir, seguint l’escola Bauhaus, un corrent modernista de principi del segle passat. 

Ara es dona el tret d’eixida al projecte de reforma amb este pas preliminar a l’obra. En el termini de tres mesos des de formalitzar el contracte s’ha d’entregar el projecte d’ampliació i adequació de l’edifici. La regidora d’Educació, Virtuts Piera, recorda que una de les “prioritats d’este govern és dignificar els espais educatius envellits i posar-los al servici de la comunitat educativa. Es tracta d’una necessitat de la comunitat educativa, reivindicada des de fa molts anys i que ara comença a fer-se realitat”. Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme, Andrés Gomis, incidix en el fet que “es tracta d’una de les infraestructures més importants i des de l’Ajuntament fem tots els esforços perquè el procés siga tan ràpid i àgil com siga possible”. 

Etiquetas
stats