Els bous al carrer encaren el mes d’agost amb la mateixa xifra de morts que tot l’estiu anterior

Bous al carrer.

Els festejos taurins al territori valencià encaren la segona setmana d’agost amb la mateixa xifra de morts que tot l’estiu anterior. Els bous al carrer, la polèmica celebració arrelada en les festes de nombrosos municipis valencians, s’han cobrat quatre defuncions, després de l’agafada mortal a un jove el 5 d’agost passat per part d’un bou embolat a Soneja (l’Alt Palància).

La defunció del jove, pel qual l’Ajuntament de Soneja ha decretat tres dies de dol oficial, se suma a les morts registrades en els festejos de Pedreguer, Meliana i Picassent. A més, a Puçol un menor d’edat va resultar ferit greu després de rebre una cornada (l’alcaldessa de la localitat, la popular Paz Carceller, havia reconegut prèviament que els tancaments tenien una “alta sinistralitat”, motiu pel qual s’havia duplicat el cost de la pòlissa d’assegurança).

Així docs, els bous al carrer encaren les tres últimes setmanes d’agost amb la mateixa xifra de morts que tot l’estiu anterior. L’exercici 2021 va registrar quatre morts i 204 ferits, segons la memòria de la Direcció General Operativa de la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana.

La primera víctima d’enguany ha sigut un ciutadà francés de 64 anys que va morir a l’hospital de Dénia nou dies després de resultar ferit en els festejos taurins a Pedreguer. El segon mort ha sigut un veí de Meliana, de 50 anys, que va patir una violenta tombarella d’un bou salvatge per no haver pogut arribar a les proteccions del cadafal. L’home va morir a l’hospital Clínic de València a causa de les lesions patides.

El tercer mort ha sigut un home de 56 anys, oriünd d’Albacete, que va resultar ferit en un dels tancaments de bous al carrer a Picassent. L’home va patir un traumatisme cranioencefàlic en ser voltejat i empitonat i va morir una setmana després en l’UCI de l’hospital La Fe de València. La quarta víctima ha sigut el jove que va patir l’agafada d’un bou en la setmana taurina del municipi castellonenc de Soneja.

La secretaria autonòmica de Seguretat i Emergències, l’òrgan competent en matèria de bous al carrer que dirigeix el socialista José María Ángel, va emetre el 18 de juliol passat una circular per a recordar als ajuntaments que celebren els festejos taurins les mesures de precaució obligatòries.

La Federació de Penyes de bous al carrer ja reconeixia en una mena de protocol d’actuació en matèria de seguretat ciutadana elaborat fa sis anys la “gran preocupació entre els aficionats per la gran quantitat d’accidents, així com el fatal nombre de morts” del 2016.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats