Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

La Guàrdia Civil deté al subdelegat del Govern a València i a l'ex número dos de Rita Barberá en una trama de cobrament de mossegades

L'exsubdelegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Rafael Rubio, en una imatge de 2016. EFE/Manuel Bruque/Archivo

Lucas Marco / Toni Cuquerella / Carlos Navarro Castelló

València —

0

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil han detingut aquest dijous al subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio, i a qui va ser mà dreta de l'exalcaldessa Rita Barberá (morta al novembre de 2016), Alfonso Grau. Les detencions s'emmarquen en la segona fase del 'cas Azud', que investiga una suposada trama de corrupció massiva i de cobrament de mossegades durant els mandats de Barberá al capdavant de l'Ajuntament de València, pel qual ja va ser detingut el seu cunyat José María Corbín.

Aquesta segona fase investigaria les suposades mossegades a canvi d'adjudicacions d'infraestructures de sòl públic en el període comprés entre 2005 i 2010. Alfonso Grau va ser vicealcalde de l'Ajuntament de València mentre que el socialista Rafael Rubio era regidor de l'oposició. Tots dos estan processats en el 'cas Taula'.

Malgrat el seu processament en 'Taula', per suposadament haver col·locat assessors en la Diputació de València, Rubio va ser nomenat subdelegat del Govern. En l'operació d'aquest dijous també ha sigut detingut l'empresari Jaime María Febrer i una desena de persones més.

Segons fonts de la investigació, Alfonso Grau hauria rebut entorn d'un milió d'euros i Rafael Rubio una quantitat inferior al mig milió.

Rubio destituït i Vera detingut

Davant l'operació policial, la delegada del Govern Gloria Calero ha suspés una reunió prevista amb la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i ha comunicat el “cessament immediat” de Rafael Rubio.

“La Delegació del Govern respecta, com no podia ser d'una altra manera, l'actuació duta a terme per la Justícia”, ha indicat Calero en un comunicat.

Al mateix temps, el PSPV-PSOE ha anunciat la suspensió de militància de Rubio i li ha obert expedient.

També s'ha conegut la detenció en aquesta mateixa operació del cap dels serveis jurídics de Divalterra, empresa pública de la Diputació de València, José Luis Vera.

Operació del 'cas Azud'

En l'operació vinculada amb el 'cas Azud' desenvolupada a l'abril de 2019 va entrar a la presó José María Corbín, encunyat de l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, però també són investigades la dona de Corbín i germana de l'exalcaldessa, Asunción Barberá, i les seues tres filles, el mateix que l'advocat i col·laborador de Corbín, Diego Elum.

Precisament Asunción Barberá ha sigut fitxada recentment per la portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, qui al seu torn apunta a número 2 de la candidatura de Carlos Mazón per a liderar el PP de la Comunitat Valenciana, el candidat favorit de Gènova.

Etiquetas
stats