Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

La institució valenciana, la catalana i la balear col·laboraran en un model normatiu de la llengua comuna respectuosa amb les variants dialectals

Una reunió del ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL)

Toni Cuquerella

0

Les entitats normatives de la llengua en la Comunitat Valenciana, Catalunya i els Illes Balears van signar el passat 7 de juliol un protocol general que explicita la voluntat de cooperació per a l'establiment d'un model normatiu de llengua comuna “que siga unitari i, alhora, respectuós amb la variació geogràfica de la llengua”.

El protocol va ser signat pel president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer; el president de l'Institut d'*Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros; i el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet. En aquest acord, les tres institucions es comprometen a “establir i facilitar els instruments necessaris per a fer possible aquest objectiu comú”.

En el marc d'aquest protocol, la Secció Filològica de l'IEC, l'AVL i la Comissió Tècnica d'Assessorament Lingüístic de la UIB han elaborat i aprovat un acord de cooperació per una normativa inclusiva i unitària, que recull la voluntat del protocol i es compromet a l'elaboració d'un model unitari amb la prioritat posada en les formes convergents, però que alhora reculla i respecte la variació interna de cada parla. Aquest model ha de nodrir els nous recursos normatius que genera cada institució.

Amb aquest acord, les tres entitats volen contribuir a reforçar la unitat de la llengua i, alhora, facilitar la identificació amb el model normatiu de tots els parlants del territori lingüístic.

Etiquetas
stats