Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Diputació de València despatxarà el funcionari que va cobrar durant deu anys sense anar a treballar

Carles Recio en una entrevista en La Sexta

elDiariocv

València —

A la fi del passat mes de gener, la Diputació de València obria un expedient informatiu a Carles Recio, un funcionari que exercia el càrrec de cap d'una unitat bibliogràfica que portava deu anys cobrant el seu salari sense presentar-se en el seu lloc de treball. Recio, que percebia un salari pròxim als 50.000 euros anuals, acudia a les 7.30 hores a fitxar i es marxava per a tornar posteriorment -de 15.30 a 16.00 hores- per a tornar a fitxar a la suposada finalització de la seua jornada de treball.

Ara, tal com ha avançat el diari Levante-EMV, Recio (protegit de l'expresident de la Diputació, el popular Alfonso Rus), set mesos després i una vegada finalitzada la instrucció interna derivada de l'expedient disciplinari, les conclusions de la investigació consideren els fets com una falta greu continuada -fitxar diàriament per a impedir que foren detectats els incompliments injustificats de la seua jornada- i una altra molt greu continuada -abandó del servei-, per la qual cosa proposen l'acomiadament del treballador. A més, es considera que el funcionari ha incomplit els principis de lleialtat i bona fe amb l'Administració.

La instrucció també descarta que s'haja produït un cas de 'mobbing', tal com denuncia Fort respecte de les seues caps. Així mateix, lamenten el descrèdit a la imatge pública de la Diputació de València, que es veu afectada en la seua credibilitat i confiança per part dels ciutadans.

Etiquetas
stats