Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Diputació de València fa efectiu l'acomiadament de Recio, el funcionari que va cobrar durant deu anys sense anar a treballar

L'exfuncionari de la Diputació de Valencia Carles Recio

Miguel Giménez

València —

Divendres passat es coneixia la resolució de l'expedient obert a Carles Recio, el funcionari que va estar cobrant durant deu anys de la Diputació de València sense presentar-se en el seu lloc de treball. L'instructor advertia que el treballador havia comès una falta molt greu i una altra greu (ambdues continuades) i aconsellava el seu acomiadament.

Doncs bé, aqueix mateix dia el president de la institució provincial, el socialista Jorge Rodríguez, signava el decret (contra el qual cap recurs per part de l'afectat) ratificant la resolució i imposant una sanció de separació del servei (acomiadament) per la comissió d'una falta molt greu continuada d'abandó del servei per part del funcionari. A més, la falta greu se salda amb una “suspensió de funcions” de tres anys. No obstant açò, aquesta queda sense efecte en haver-se decretat l'acomiadament del treballador.

Al febrer s'aprovava incoar expedient disciplinari a Recio, cap d'unitat d'Actuació Bibliogràfica del centre Arxiu-Biblioteca, després de la pràctica d'un expedient previ informatiu. Durant la instrucció, es va considerar provat que el funcionari no va assistir de manera continuada al seu lloc de treball, així com que acudia a fitxar a les hores de començament i finalització de la seua jornada laboral -“ocultant la seua absència al treball-”, a més de no realitzar les funcions que tenia assignades, ni va presentar projectes ni treballs, incorrent en un “desistiment absolut de les funcions del seu lloc de treball”.

El text, que presenta arguments molt contundents, va desestimar les al·legacions presentades per Carles Recio en considerar que les “excuses” del funcionari, per exemple sobre discrepàncies amb superiors i falta de mitjans, “resulten inconsistents i freturosos de fonament”.

Etiquetas
stats