Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern valencià reclama a Montoro que convoque el Consell de Política Fiscal

El conseller Vicent Soler saluda Cristóbal Montoro en una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera

elDiariocv

València —

“És possible que la posada en marxa d’aquest fòrum independent no siga una acció prioritària per al seu Govern en aquests moments, però puc assegurar-li que per als valencians i les valencianes és apressant que es constituïsca”. El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, reclama així en una carta al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, la constitució d’una comissió d’experts que el Govern va acordar crear el mes d’abril passat per a assentar les bases d’un sistema de finançament autonòmic nou.

No és, ni de bon tros, la primera vegada que el Govern valencià exigeix a l’executiu espanyol que faça passos efectius cap a la reforma d’un sistema que perjudica ostensiblement la Comunitat Valenciana. Però en aquest cas, el titular d’Hisenda no ha enviat una carta, sinó dues, al seu homòleg del Ministeri.

La segona missiva, segons ha informat aquest dimecres la Generalitat Valenciana, demana la convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) perquè tracte la proposta d’objectius d’estabilitat pressupostària de les comunitats autònomes i perquè s’informe cada comunitat autònoma “tant dels lliuraments a compte dels recursos del sistema de finançament de l’exercici 2017 com de la previsió de la liquidació definitiva d’aquest sistema per a l’any 2015”.

Soler subratlla que des d’abril no s’ha tornat a convocar el CPFF i afig que les comunitats autònomes continuen sense conéixer els ingressos del sistema (avanços i bestretes), unes xifres que qualifica d’“essencials per a confeccionar el pressupost del 2017”.

Etiquetas
stats