Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El síndic socialista Manolo Mata torna a exercir de penalista i assistirà, entre altres, dos imputats del PSOE en el cas Alqueria

Manolo Mata, portaveu del PSPV

Sergi Pitarch

0

El síndic socialista en Les Corts, Manolo Mata, torna a posar-se la toga en els jutjats. Mata, un penalista famós, va renunciar el mes de gener passat a la dedicació exclusiva per la seua activitat parlamentària i torna a exercir de lletrat en el despatx que comparteix amb la seua dona, també advocada.

El polític socialista, un dels càrrecs més pròxims al president de la Generalitat, Ximo Puig, reforça així el despatx familiar, encara que no podrà portar casos contra la Generalitat Valenciana.

Des de dijous, Manolo Mata deté la representació jurídica de dos càrrecs del PSPV-PSOE investigats en el cas Alqueria.

Així doncs, el portaveu socialista en les Corts i sotssecretari del PSPV defensa, amb la seua dona, els investigats Vicente Lucas Ferrando Zapater i Víctor Jiménez Bueso. El seu despatx assistia ja aquestes dues persones, però ara serà Mata en persona qui plantege la seua estratègia de defensa.

Tots dos càrrecs socialistes van ser col·locats com a alts càrrecs en l’empresa Divalterra (hereua d’Imelsa, l’empresa pública de la Diputació de València) i han acabat imputats en el cas que investiga el titular del Jutjat d’Instrucció número 9 de València.

El despatx familiar també defensa imputats en altres casos de corrupció vinculats al Partit Popular. El portaveu socialista, de 60 anys, és llicenciat en Dret per la Universitat de València i especialista en dret penal i en responsabilitat civil mèdica.

El lletrat Mata ha exercit l’acusació en casos tan sonats com el dels dialitzadors de Baxter i en el cas Maeso i és cofundador del Grup d’Advocats Joves del Col·legi d’Advocats de València i membre de l’Associació Valenciana de Juristes Demòcrates.

Manolo Mata, un polític que es fa pràcticament amb tot l’arc parlamentari, coneix amb detall el món judicial valencià.

No debades, fa més de tres dècades que exerceix d’advocat a València, una activitat que ha compatibilitzat amb els seus càrrecs de representació política. Els tres primers anys com a síndic en la legislatura 2015-2019 ja va exercir de diputat sense exclusivitat.

Etiquetas
stats