Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

València afronta l’eliminació de 10 taps urbanístics que dificulten la mobilitat en barris com Russafa, Orriols o el Grau

Obres per a eliminar el tap urbanístic al costat de les Drassanes.

0

Amb l’objectiu de millorar la mobilitat a l’interior dels barris i d’erradicar focus de degradació, la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana de València treballa en l’eliminació de 10 taps urbanístics, els projectes dels quals estan ja en tràmit

Segons la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, els projectes en tràmit s’estan desenvolupant al carrer del Moncayo, pendent d’aportació de l’alternativa en un termini de dos mesos, que dona continuïtat a aquest carrer per connectar-lo amb el de la Pianista Empar Iturbi.

Aquesta actuació busca recuperar “la trama històrica musulmana i s’acabarà amb la degradació d’aquesta zona, ordenant una part de teixit urbà que actualment mostra una gran discontinuïtat”.

Aquesta actuació resoldrà dècades de degradació i posarà en valor la coneguda com a illa perduda. La recuperació d’aquesta zona preveu els carrers del Mestre Aguilar, Poeta Al-Russafí, Francesc Sempere, les places del Baró de Cortes i de Pintor Gonçal Peris i els carrers de les Plateries, Garcia i part del dels Tomasos.

Un altre dels taps històrics de la ciutat que està més pròxim de resoldre’s és el conegut com el forat de la vergonya d’Orriols, situat al carrer d’Agustín Lara. Segons explica Gómez, ja està aprovat i pendent de reparcel·lació per a poder connectar de manera definitiva amb l’avinguda de la Constitució.

“Ja en obres en execució està el pla d’actuació integral (PAI) de les Drassanes, que permetrà l’obertura de vials actualment tallats per la tanca dels solars a l’entorn de les Drassanes”, ha destacat la vicealcaldessa, que ha informat que a la Malva-rosa també “s’està en obres per eliminar un estrenyiment molt important a l’avinguda dels Tarongers”. Igualment, està en obres el PAI Camí Fondo del Grau, que permetrà connectar l’àmbit del mateix PAI amb el carrer de Joan Verdaguer.

A més està treballant-se en projectes, encara en tràmits d’inici, per donar solucions adequades als taps urbanístics següents: sol·licitud de llicència d’obres anterior a l’ordenança d’edificació al carrer de Jesús número 32 i 34 i al carrer de Mariano Ribera números 4, 6 i 8, que estan en tramitació; sol·licitud de llicència d’obres en el solar del carrer de Josep Grollo número 5, declarat en règim d’edificació forçosa anteriorment al fet que s’iniciara el tràmit de substitució forçosa; ordre d’edificació en tràmit i inscrita en el Registre Municipal de Solars al carrer de Montesa, número 32, amb el del Pintor Agrassot.

També es continua treballant en el projecte d’urbanització de l’avinguda d’Ausiàs March, número 113, que solucionarà aquest gran tap urbanístic. El projecte actualment està redactat, aprovat i a l’espera de la consignació pressupostària per a executar-lo.

 

Etiquetas
stats