Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València modifica la normativa per aconseguir que el 27% de l’energia consumida siga renovable el 2030

Una instal·lació fotovoltáica valenciana.

Carlos Navarro Castelló

0

El ple de l’Ajuntament de València aprova dijous la modificació de l’ordenança de Captació Solar. Aquesta modificació actualitzarà la normativa municipal actual en aquesta matèria tan important, per adaptar-la a les noves necessitats de lluita contra el canvi climàtic.

La nova norma promou l’ús de l’energia solar per part de les administracions públiques, i sobretot facilitarà l’ús d’aquesta font d’energia pels particulars. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramón, ha afirmat que “des del govern de Joan Ribó posem les eines necessàries per a facilitar els tràmits per a poder fer instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum i autogeneració particulars”.

Fins ara l’ordenança regulava els sistemes d’aprofitament d’energia solar tèrmica de baixa temperatura per a produir aigua calenta sanitària; amb aquesta modificació normativa es recull i es promou la utilització de plaques fotovoltaiques per a la generació d’electricitat. Es tracta d’una demanda que des de fa anys demanaven els professionals d’aquest sector, especialment les empreses instal·ladores que, gràcies a aquesta nova norma, veuran reduïda la burocràcia necessària per a fer les instal·lacions fotovoltaiques.

Segons Alejandro Ramón “l’objectiu és que cada vegada siguen moltes més les iniciatives particulars que se sumen al repte que tenim com a ciutat d’avançar en la transició energètica, amb un canvi de model sostenible i eficient que ens permeta continuar lluitant contra el canvi climàtic des d’una ciutat que aposta fermament per la descarbonització i la neutralitat climàtica”.

Fonts municipals han informat que aquesta nova norma és una aposta decidida per la producció energètica de proximitat i per l’autoconsum d’energia elèctrica d’origen fotovoltaic, amb la mirada posada en l’horitzó d’una ciutat climàticament neutra el 2030. A més, entre els compromisos subscrits per la nostra ciutat per a fer front al canvi climàtic, està intentar que l’any 2030, el 27% del consum actual d’energia es cobrisca amb producció local d’energia 100% renovable.

L’ordenança recull i detalla tant els aspectes tècnics com els requisits estètics de les instal·lacions, que es duran a terme respectant l’harmonia paisatgística i arquitectònica de la ciutat, segons el que es disposa en la Llei de patrimoni cultural valencià i en els plans especials de protecció

Quant als beneficis fiscals, l’ordenança recull que les instal·lacions es poden acollir a les bonificacions i les exempcions que preveu la Llei d’hisendes locals, així com les establides per l’Ajuntament de València en les seues ordenances fiscals. Per facilitar l’assessorament a l’hora de projectar i posar en marxa aquestes instal·lacions, l’Ajuntament té previst posar en marxa una oficina tècnica especialitzada en la matèria.

Etiquetas
stats