Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Gobierno y PP reducen a un acuerdo mínimo en vivienda la Conferencia de Presidentes
Incertidumbre en los Altos del Golán mientras las tropas israelíes se adentran en Siria
Opinión - ¡Con los jueces hemos topado! Por Esther Palomera

Així serà el parc temàtic del Bioparc: barranc aquàtic de 24 metres, pont tirolés, ràpel i ambientat en l’Extrem Orient

Esbós inicial del parc fluvial que executarà Bioparc Valencia

Carlos Navarro Castelló

València —

0

Angkor és la regió de Cambodja on es van situar les successives capitals de l’Imperi khmer durant l’època d’esplendor, principalment entre els segles ix i xv. Els monuments i els temples d’aquesta regió van ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1992.

Aquest és l’entorn que recrearà el parc fluvial d’atraccions d’aventura que executarà Bioparc València en uns terrenys de 30.000 metres quadrats contigus a les instal·lacions actuals mitjançant una concessió a 50 anys.

El director general de l’entitat, Luis Ángel Martínez, ha informat eldiario.es que presentaran el projecte “al setembre amb la idea que les obres puguen iniciar-se abans de final d’any”.

D’aquesta manera, si es compleixen els terminis, “la previsió és que el parc es puga obrir al públic l’estiu de l’any 2021”. L’execució suposarà una inversió de 15 milions d’euros, encara que la firma es guarda una zona de reserva per a una possible ampliació.

“Serà un parc icònic, no n’hi haurà cap d’igual a Espanya, tindrà un canyoning (barranc aquàtic) de 24 metres d’alçària (equivalent a un edifici de sis pisos) que inclourà 13 salts sobre 13 estanys amb ràpel i pont tirolés (tirolina); es tracta d’una atracció que actualment no existeix en cap altre lloc”, explica Martínez.

La instal·lació tindrà una desena d’atraccions i obrirà en dues fases. La primera (operativa l’estiu del 2021) inclourà un riu lent de 500 metres per a piragües, un altre de ràpid, un conjunt d’atraccions d’adrenalina de 20 metres d’alçària per a baixar en flotadors amb capacitat per a quatre persones (només n’hi ha un de semblant a Madrid), un circuit del tipus racer de competició amb dos carrers, un conjunt d’activitats amb tobogans per a llançar-se en flotadors amb capacitat per a dues persones, una platja d’onades i dues zones per als xiquets, una per a edats entre zero i sis anys, i una altra per a canalla de sis i dotze anys.

Per a la segona fase, que està previst que s’òbriga el novembre del 2021, s’inclou l’atracció del barranquisme.

Martínez comenta que “el parc fluvial seguirà el concepte tan característic de Bioparc València basat a despertar consciències per a cuidar el medi ambient i viure l’experiència d’una manera més intensa”.

El director general afig que “no solament es tracta de baixar per un tobogan, sinó que tot l’entorn i la recreació seran semblants als temples d’Angkor: es tallarà pedra, es faran muntanyes amb la rajola roja típica de les construccions d’aquest lloc, es crearan una sèrie de passejos amb molta vegetació per a simular una selva, també s’han portat portes i finestres de fusta de l’Índia per a recrear un temple...; en definitiva, calia anar més enllà del concepte de parc aquàtic convencional, havíem d’oferir una cosa singular i d’experiències, com passa en Bioparc”.

Quant al funcionament del parc, explica que s’estima una previsió de 800.000 visitants l’any. A més, a llarg termini la idea és “que puga estar obert tot l’any aprofitant el riu lent amb piragües, i també el canyoning, que inclourà neoprens per als visitants”.

En aquest sentit, afirma que tenen en compte “la possibilitat de calfar l’aigua per a allargar la temporada de les atraccions fluvials”. En una segona fase, consideren ampliar l’oferta “amb activitats d’aire, com ara tirolines i ponts tibetans, que tindrien com a punt de partida la zona del barranquisme i que sí que podrien funcionar tot l’any”. A més, estudien també la possibilitat d’obrir a la nit.

Durant el primer any de funcionament, “Bioparc València i el parc fluvial funcionaran de manera independent, després s’estudiarà la possibilitat de traure abonaments o entrades conjuntes o combinades”, explica Martínez. Hi ha punts, com el preu de les entrades, que encara estan per definir.

Un parc sostenible

Un dels senyals d’identitat de Bioparc València és la sostenibilitat i el compromís amb el medi ambient. La companyia acaba d’encetar la campanya ‘Això no és plàstic’ mitjançant la qual s’informa tots els visitants que tot el parament d’un sol ús de les seues botigues, cafeteria i restaurants és de material orgànic compostable.

A més, està en procés d’instal·lació una caldera de biomassa en què s’invertirà 300.000 euros per a cremar la poda de la seua vegetació i, fins i tot, la de l’Ajuntament amb l’objectiu de calfar els recers dels goril·les i dels elefants, i la cova dels hipopòtams.

En aquesta línia, el parc fluvial inclourà un sistema de proveïment d’aigua que permetrà “l’aprofitament màxim de l’aigua de la pluja, que es recollirà, s’emmagatzemarà i es depurarà per a fer-la servir”.

Així doncs, explica que és impossible “fer un cercle tancat, perquè sempre hi ha una quantitat mínima d’aigua que es perd pel xipolleig propi de les atraccions i per l’evaporació, però tot el parc s’ha dissenyat perquè es perda com menys aigua millor i per a aprofitar al màxim les aigües pluvials”.

Etiquetas
stats