Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Puigdemont estira la cuerda pero no rompe con Sánchez
El impacto del cambio de régimen en Siria respaldado por EEUU, Israel y Turquía
OPINIÓN | 'Pesimismo y capitalismo', por Enric González

Cançons de bressol en valencià per als nous valencianets

Diputació farà entrega del disc als futurs pares

Toni Cuquerella

Mara Aranda ha versionat 'La meua xiqueta és l’ama', Tatiana Prades canta 'Tanca els ullets i dorm', Mireia Vives versiona 'Mareta', Eva Dénia 'Que vinga la soneta', Miquel Gil i Pep Gimeno ‘Botifarra’ interpreten 'En tan alta que estaves', Teresa Segarra canta 'Nana, naneta', Maria Amparo Hurtado, 'El xiquet de les mongetes', Cristina Blasco canta 'El meu xic té gana', el Carraixet versiona 'Non-non, xiquet', Dani Miquel interpreta 'Adorm-te nineta', i Clara Andrés, 'Canta la mare'.

Este recull d'artistes valencians formen part de 'Bressolant', un llibre-disc que ha fet la Diputació de València, a través de la Unitat de Normalització Lingüística, que inclou tradicionals cançons de bressol cantades en valencià. El compacte compta amb pròleg i textos del crític musical Josep Vicent Frechina, il·lustracions d’Irene Bofill i l’edició d’Andana Editorial.

La cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, ha avançat que 'Bressolant' formarà part d’un lot de productes de 'benvinguda a casa' que la corporació provincial oferirà als futurs pares. Amb la col·laboració de les comares, es farà arribar el CD, un pitet i un adhesiu per al cotxe com a obsequi, a més d’uns fullets que aportarà l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) per ajudar a triar el nom dels nadons i conéixer la normativa lingüística envers la correcció, la traducció i l'adaptació dels cognoms al valencià. També hi haurà una extensió web del projecte amb materials didàctics extrets de la tesi doctoral de Vicent M. Garcés, dirigida per la doctora Gemma Lluch, de la Universitat de València. “Un projecte que va creixent dia a dia, amb la col·laboració de la Unitat de Pediatria de l’Hospital General Universitari”, ha destacat.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha incidit en que a través d’aquests treballs “des de l’Àrea de Cultura  perseguim recuperar i donar el valor que es mereix al patrimoni cultural, lingüístic i musical dels valencians i les valencianes, tractant d’omplir els buits dels àmbits socials i cívics menys atesos on l’ús del valencià es troba en risc”, ha indicat.

Per la seua part Frechina, ha defensat que la cançó de bressol “forma part del patrimoni immaterial valencià”. En aquest sentit, Frechina ha indicat que l’edició del llibre-disc “persegueix revitalitzar les cançons de bressol per tal de salvaguardar-les”, donada “la seua funcionalitat, el seu valor artístic de primer ordre i la seua idiosincràsia”, ha insistit. El responsable musical ha exposat que el compacte inclou música i texts representatius d’arreu del territori valencià, a l’hora que s’ha comptat amb intèrprets referents en diferents àmbits musicals: cantautors, cantants de música tradicional valenciana, veus pop i intèrprets de jazz.

Etiquetas
stats