Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’oposició exigeix explicacions a Moliner (PP) pels tot terrenys de gamma alta

Un dels quatre Land Rover inclou control de distància d’aparcament

Roger Lorgeoux

Castellón —

Castelló en Moviment i Compromís exigeixen al Partit Popular de la Diputació de Castelló que done explicacions sobre l’adquisició de quatre tot terrenys de gamma alta, marca Land Rover Discovery, destinats a càrrecs del Consorci Provincial de Bombers. Totes dues formacions demanen saber quins criteris s’han seguit per a fer un desembossament de 128.000 euros (sense IVA) i que ha estat amagat per la institució que presideix Javier Moliner.

La diputada de CsenMov, Anna Peñalver, titla de “greuge a la ciutadania” la despesa i blasma al PP que “la prioritat d’un servei públic no poden ser els privilegis de què gaudisquen alguns polítics”. Pel que fa a aquest tema, la representant assembleària es mostra crítica amb el diputat de Bombers, Luis Rubio, a qui se li ha assignat un dels Land Rover, fins i tot amb unes característiques tècniques superiors a les de la resta, segons denuncien els sindicats. “Esperem que no haja estat un regal de Nadal, amb els diners públics. Aquest tipus de casos degraden la democràcia”, adverteix.

D’altra banda, el portaveu de Compromís, Xavier Trenco, demana a l’equip de govern del PP que facilite informació sobre el nombre real de vehicles del Consorci Provincial de Bombers i quina és la funció que s’hi atorga a cada un. “Volem saber si són per al personal de Bombers, per als càrrecs o per a qui”, precisa. “S’han comprat cotxes amb diners públics, i de gamma alta, perquè els utilitzen els superiors, i a això no s’ha donat publicitat”, afig.

Millora de la flota

El passat 14 de març la Diputació de Castelló va divulgar la millora de la flota amb l’adquisició de quatre tot terrenys, marca Ford Kuga, per al parc de l’Alt Palància (Sogorb) i per a les brigades forestals i Protecció Civil per un import de 75.136,56 euros. La licitació de compra va tenir lloc un dia després (30 de desembre de 2015) de l’adquisició dels esmentats Land Rover (29 del mateix mes).

Segons els sindicats dels bombers, tres dels vehicles s’han destinat al cap d’Operacions, Andrés Balfagó; al cap de secció Forestal, Fernando Kindelin; i a l’inspector en cap del Consorci, Mariano Hernández, respectivament. Les mateixes fonts apunten que el quart tot terreny, concedit a Luis Rubio, inclou una sèrie de millores tècniques, com ara seients de pell, llànties d’aliatge, fars d’encesa automàtica, volant multifuncional en pell, control de distància d’aparcament, alerta de canvi involuntari de carril i càmera de visió posterior.

Etiquetas
stats