Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Brussel·les convida València a integrar-se en la xarxa 'Cities for Cyclists'

Carril bici a València.

elDiariocv

La ciutat de València ha rebut una invitació formal a Brussel·les per a entrar a formar part de la 'Cities for Cyclists', una plataforma internacional que té per propòsit “establir una xarxa mundial de ciutats que treballen activament per a promoure l'ús de la bicicleta en zones urbanes i fomentar l'intercanvi de coneixements entre aquestes urbs”, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

El director de la Federació Europea de Ciclistes, Ádám Bodor, ha dit aquest dimarts que el treball que València està realitzant per a “promoure la mobilitat ciclista amb infraestructures de qualitat és una inspiració per a moltes ciutats del seu entorn i de la resta d'Europa” i “és la nova història d'èxit en la implementació de polítiques ciclistes a Espanya”, ha apuntat.

Ser membre de la xarxa internacional 'Cities for Cyclists' pot tenir diversos “beneficis” per a la ciutat, segons han explicat, com disposar d'un assessorament professional en les convocatòries europees de projectes finançats per la Unió Europea, aspecte que ofereix “un ampli camp de possibilitats per a la ciutat”.

Igualment, ser membre de 'Cities for Cyclists' dóna “accés immediat a totes les publicacions i estudis” que es fan sobre l'impacte de la bici en les ciutats, a la participació en esdeveniments i conferències, i dóna l'opció d'acollir congressos i reunions entorn d'aquest sistema de transport no contaminant.

D'altra banda, també permetria a la ciutat participar en 'Velocity', el congrés mundial de la bici que se celebra al juny a Holanda. Per tot això, València està “valorant seriosament” la invitació de sumar-se i poder beneficiar-se de tots els avantatges que això comporta, segons ha assenyalat el consistori.

Premi Europeu a la regidoria de Mobilitat Sostenible

D'altra banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha arreplegat el reconeixement que fa la Comissió Europea a les autoritats locals que han fet “importants esforços en la promoció de la mobilitat urbana sostenible i que ho van demostrar en l'European Mobility Week”, que es va celebrar el 2016.

Grezzi ha dit a Brussel·les que “València està molt orgullosa d'aquest reconeixement públic d'Europa que premia els avanços cap a una millor i més sostenible mobilitat”.

Així, aquest premi s'afegeix al que ha atorgat a la regidoria el Ministeri de Medi Ambient en el marc de la Setmana Espanyola de la Mobilitat. El jurat va concedir una distinció a la capital valenciana per les mesures adoptades per a “calmar el trànsit i promoure la peatonalització de la zona centre de la ciutat”.

Etiquetas
stats