Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Calabuig vol crear un ‘lobby’ a Brussel·les pel Corredor Mediterrani

Joan Calabuig, delegado de la Generalitat para la Unión Europea

Laura Martínez

Un lobby a Brussel·les per a reivindicar el Corredor Mediterrani i tornar el prestigi a la Comunitat Valenciana. Són els reptes que es proposa Joan Calabuig, el delegat de la Generalitat per a la Unió Europea per a començar en el seu nou càrrec a Brussel·les.

Calabuig ja s’ha reunit amb el president de la Cambra de Comerç, José Vicente Morata, per a plantejar com tractar aquesta reivindicació des del seu nou lloc. El delegat en la UE treballarà tant amb els lobbys empresarials com amb el Govern central en aquestes qüestions, encara que lamenta que a vegades “sembla que a Brussel·les estiguen més preocupats que ells” sobre això.

L’extinent alcalde de l’ajuntament de València considera que la seua faena ha de consistir a recuperar el prestigi de la Comunitat Valenciana en l’exterior, per a fer veure que “som un govern que es preocupa pel desenvolupament de la seua regió”. Recuperar la confiança és un aspecte clau per a atraure inversions, afirma el delegat.

De la mateixa manera, es tracta de “tenir veu” en el parlament europeu i estar present en la presa de decisions clau per al desenvolupament d’Europa i de la regió valenciana.

Calabuig començarà la presa de contacte amb el seu nou equip a la capital del Parlament europeu al final de l’agost, quan es traslladarà a la seu de l’oficina valenciana a Brussel·les, la Fundació Comunitat Valenciana.

Pel que fa al personal, afirma que no hi haurà un increment sobre l’actual. L’oficina compta actualment amb cinc treballadors i quatre vacants pendents de cobrir, per la qual cosa el delegat en la UE tindrà un equip de nou membres.

Així mateix, el representant ha sol·licitat comparéixer davant de la Comissió d’Assumptes Europeus en les Corts per a explicar la seua tasca en l’exterior.

Etiquetas
stats