Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El Consell es personarà en la peça de Gürtel sobre el finançament il·legal del PP valencià per a recuperar 250.000 euros

La vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra

Miguel Giménez

València —

El Consell es personarà en la part civil en la peça 5 del cas Gürtel, que investiga contractes menors de la Generalitat Valenciana entre 2005 i 2009 amb diverses empreses de la trama, entre elles Orange Market, per a intentar recuperar 250.000 euros. Així ho ha anunciat la vicepresidenta Mónica Oltra després de la reunió del Govern valencià celebrada aquest divendres.

La portaveu de l'Executiu ha apuntat que s'ha aprovat revocar i deixar sense efecte l'acord del Govern del popular Alberto Fabra, que a l'octubre de 2014 va acordar no exercir accions penals ni civils en aquest procediment, malgrat que l'Advocacia de la Generalitat va informar de manera favorable.

Entre els contractes investigats en aquesta peça (fins a un total de 71 dels quals la majoria, 23, corresponen a la conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la qual era el seu titular l'actual vicepresident de les Corts, Alejandro Font de Mora), figura l'acte d'ampliació de l'hospital Clínic de València, que es va pagar en 2008 a pesar que mai es va escometre aqueixa ampliació, i de fet l'actual Govern valencià va aprovar fa tres setmanes el conveni amb la Universitat Politècnica de València per a adquirir l'edifici que permeta escometre-la.

En total, el muntant d'aqueixos contractes ascendeix a 1,6 milions d'euros, dels quals es calcula es podrien recuperar 250.000. “No haurien d'haver-se desviat mai a interessos espuris”, ha dit Oltra, per a qui “els diners de la corrupció de temps passats han de tornar als valencians”.

Quant a la decisió de personar-se en la part civil del cas, la vicepresidenta ha explicat que no era aconsellable fer-ho en la part penal, que es troba molt avançada, perquè el jutjat ja va donar l'oportunitat al Govern de personar-se i no ho va fer: “Si ara la Justícia ens diguera que no en la part penal, tampoc podríem estar en la part civil”.

Etiquetas
stats