Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puig aposta per aprofundir en el federalisme i per protegir la democràcia del populisme conservador

El president de la Generalitat, Ximo Puig.

Carlos Navarro Castelló / Adolf Beltran

0

El president del Consell, Ximo Puig, ha advocat per aprofundir en un model federal com a alternativa la recentralització de l'Estat autonòmic i al separatisme català.

En el seu discurs amb motiu de la festivitat del 9 d'Octubre i davant el president del Govern, Pedro Sánchez, el president de la Generalitat Valenciana ha exigit també la reforma del model de finançament, tal com havia realitzat abans del lliurament de guardons la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

“Ni separatisme, ni recentralització”, ha dit Puig, que ha defensat que “ara quan les instititucions catalanes s'han alçat de la taula en la qual sempre havien contribuït a l'obertura és precisament la Comunitat Valenciana la referència”.

Segons Puig, “l'Estat autonòmic mostra símptomes d'ofegament, és cert. Però la recepta no és recentralització, sinó aprofundir en el federalisme”.

Posteriorment, s'ha dirigit al president Sánchez per a recordar-li que quan les institucions valencianes sol·liciten la reforma del sistema de finançament el que demanen és “que es complisca la Constitució”.

El president del Consell ha alertat que “si en 2015 l'emergència era fer fora la corrupció, avui és protegir la democràcia del populisme conservador”.

“Hem de tancar el pas a la xenofòbia, la intolerància, i l'atac a les llibertats. Hem d'avançar cap a una idea de progrés compartit a Espanya i a Europa”, ha assenyalat.

Etiquetas
stats