eldiario.es

9

Empar Marco, elegida directora general per a engegar una nova RTVV de 500 treballadors

La periodista seleccionada pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació rep el suport del PSPV-PSOE, Compromís i Podem, és rebutjada pel PP i Ciutadans s'absté

Empar Marco amb el president de les Corts Valencianes, Enric Morera.

Empar Marco amb el president de les Corts Valencianes, Enric Morera.

Empar Marco ja és oficialment directora general de la nova radiotelevisió valenciana. Les Corts Valencianes -amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Compromís i Podem, l'abstenció de Ciutadans i el rebuig del PP- han ratificat aquest dijous la selecció del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (*CVMC).

La periodista Empar Marco, fins ara corresponsal del TV-3 a València, va ser seleccionada pel Consell Rector de la CVMV mitjançant un concurs de mèrits al quual es van presentar una vintena llarga de candidats. La seua tasca serà engegar la nova radiotelevisió autonòmica, tancada des de novembre de 2013 per decisió del llavors president de la Generalitat, Alberto Fabra, del PP.

En la seua compareixença parlamentària, Marco ha apostat per un mitjà de comunicació transmèdia -que genere continguts per a televisió, ràdio i internet-, amb 500 treballadors, desgovernamentalitzat, obert, plural, que s'imbrique amb els mitjans locals i tire de la maltractada indústria audiovisual valenciana.

No s'ha compromès amb dates d'obertura, ja que està tot -plantilla, instal·lacions, equipament- per fer, però ha deixat caure que la ràdio o la web podrien arrancar abans que la televisió. "Treballarem sense precipitació però el més ràpid possible". Marco prefereix arrancar amb programació nova i no amb continguts enllaunats.

La directora general ha fet l'ullet als extreballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). Cal comptar amb "treballadors amb experiència que ja saben fer servei públic". Ací acaben les apel·lacions a l'extinta Canal 9. "Tenim l'oportunitat de no repetir errors i no excloure ningú. M'agradaria que l'aprofitàrem", ha dit Marco.

Aqueixa oportunitat passa per rebutjar "radicalment el telefem", cercar audiència sense obsessionar-se amb ella i emetre íntegrament en valencià, amb accés a la versió original i en castellà gràcies a la tecnologia. Hi haurà un canal de televisió -un segon es desplegarà després- i dos de ràdio, un de generalista i l'altre bolcat amb la música i la cultura, encara que una sola redacció.

La cadena estarà situada a Burjassot, amb delegacions a Alacant i Castelló i una corresponsalia a Madrid. La idea de Marco és que aqueixa redacció genere continguts per a diverses finestres -ràdio, televisió, Youtube, aplicacions o web- i intente innovar i seguir els canviants gustos d'una audiència molt fragmentada.

Dóna suport vosté a la idea dels Països Catalans?

Els partits que governen la Generalitat -PSPV-PSOE i Compromís- i el seu suport parlamentari (Podem) han elogiat el perfil de Marco, el seu projecte i el procés que l'ha triada, "transparent, obert i sense precedents". Les crítiques han vingut de PP i Ciutadans, els partits en l'oposició.

Els populars -el diputat Jorge Bellver- han posat en dubte la seua idoneïtat i han mostrat la seua "preocupació" per la trajectòria de Marco, fins ara corresponsal de Tv3 en la Comunitat Valenciana. "Dóna suport vostè la idea dels Països Catalans?", "És vostè de Compromís?", ha preguntat.

Antonio Subiela, de Ciutadans, també ha rebutjat el model Tv3 -"exemple de manipulació i balafiament". Marco ha proclamat la seua independència i, sobretot, ha fet èmfasi en els controls sobre la radiotelevisió. Els que marca la llei -estricta supervisió parlamentària- i els que implementarà la directora general: 50 indicadors públics per a alertar sobre incompliments econòmics, de gestió o informatius.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha