Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

L`'autobús de l'odi' de HazteOir, immobilitzat a Madrid, no arribarà a València

L'autobús del col·lectiu ultracatòlic HazteOir

elDiariocv

València —

L'autobús de la plataforma ultracatólica HazteOir retolat amb missatges contra la transsexualitat infantil segueix immobilitzat en una nau de Madrid amb custòdia de la Policia Municipal “a l'espera que la Fiscalia es pronuncie sobre un possible delicte de LGTBIfobia”. Amb aquesta immobilització s'impedirà que el polèmic autobús arribe aquest dimecres a València, com es tenia previst al principi,

Fonts municipals de Madrid han informat aquest dimecres que l'autobús segueix custodiat, després que en la vesprada del dimarts la Policia Municipal el retinguera al·legant que incomplia l'ordenança de publicitat, que “prohibeix la publicitat en qualsevol tipus de vehicle o remolc, en circulació o estacionat, excepte aquella que es realitze en els vehicles destinats al transport públic”.

El delegat de Salut, Seguretat i Emergències va assegurar que l'Ajuntament denunciaria davant la Fiscalia l'existència d'aquest bus que pretenia recórrer tota Espanya amb lemes com “Que no t'enganyen”, “Si naixes home, eres home” o “Si eres dona, seguiràs sent-ho”.

La Policia Municipal també va intervenir els continguts publicitaris que la Unitat de Gestió de la Diversitat va considerar “LGTBIfóbicos”.

València preparada

Abans de confirmar-se aquesta immobilització, la ciutat de València ja es preparava per a la cita. Així, l'Ajuntament de València, que inicialment havia anunciat que no prohibiria la circulació pels carrers de la ciutat de l'autobús transfòbic mentre des de la balconada consistorial s'alçaria una bandera del col·lectiu Lambda a favor de la transsexualitat, ha anunciat que la Policia Local impedirà l'entrada a la ciutat de la comitiva.

Segons ha detallat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, la Policia Local té l'ordre de controlar l'accés de l'autobús de Hazte Oir a València, identificar-ho i demanar-li els permisos necessaris per a realitzar accions de publicitat, uns permisos que, ha explicat, no ha sol·licitat.

L'edil ha considerat que l'autobús de Hazte Oir atempta contra l'article 13 de l'ordenança local que regula la publicitat, i contra l'article 73 de la Llei del Menor.

A més, el consistori valencià ha mobilitzat un autobús de la Policia Local pintat amb el lema “Davant l'odi, denúncia”, que ja va ser utilitzat en l'última manifestació de l'orgull gai i que pretén servir de contrapunt al missatge de Hazte Oir.

L'equip de govern que presideix Joan Ribó ha volgut expressar la seua “condemna unànime” cap a la campanya de HazteOir, que “no quadra” amb el missatge de diversitat que emana de València.

“Rebuig total” del Consell

El director general de l'Agència Valenciana d'Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, ha defensat el treball que des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'està fent per la igualtat de les persones trans i, en aquest context, ha declarat que l'autobús de Hazte Oir, que va en contra d'acabar amb la “discriminació” que pateix aquest col·lectiu, “no és benvingut” a la Comunitat Valenciana.

El director general ha mostrat el “rebuig total” del Consell a l'autobús “amb clar contingut transfòbic” de HazteOir i ha denunciat que considera “especialment greu el seu missatge perquè ataca els drets de la infància”. Així, insisteix que l'autobús nega la identitat de les persones trans, especialment de xiquets i xiquetes.

Convocatòria de Lambda

El govern municipal també ha fet una crida a la societat valenciana perquè secunde la convocatòria de matí del col·lectiu Lambda. Aquesta entitat, defensora dels drets dels homosexuals, lesbianes, bisexuals i transexuals, ha convocat un acte per a les set de la vesprada davant la seu dels Corts Valencianes per a protestar pel possible pas del citat autobús per la capital valenciana.

Les mateixes fonts han avançat que els serveis jurídics de l'Ajuntament estudien possibles mesures legals contra aqueixa campanya, sense avançar més detalls.

El PP, de perfil

L'arribada del polèmic autobús a València ha provocat el rebuig de la pràctica totalitat de formacions polítiques, de totes excepte del PP que no s'ha manifestat en cap sentit.

D'aquesta manera s'han manifestat en contra de l'autobús PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans, visibilitzats a través de les xarxes socials.

Etiquetas
stats