eldiario.es

Menú

La Generalitat perseguirà en el jutjat l’ús d’ajudes en prostitutes en Aido

Els advocats de l’Administració es personaran en la investigació judicial oberta pel pretés frau en l’institut tecnològic, que podria haver defraudat milions d’euros en ajudes públiques

- PUBLICIDAD -
La Generalitat Valenciana denuncia sobrecostes de 1.100 millones en colegios

Mònica Oltra, després d’una reunió del Govern valencià EFE

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha anunciat que la Generalitat es personarà en la investigació judicial oberta pel pretés desfalc d’ajudes públiques en Aido, el malaguanyat Institut Tecnològic de l’Òptica, Color i Imatge. La portaveu del govern valencià ha qualificat, en roda de premsa, d’“escàndol” la possible desviació de subvencions per a pagar prostitutes que desvela El Mundo.

El govern del PP va denunciar la gestió en Aido al març del 2015. L’IVACE, un organisme de la Generalitat, va detectar preteses irregularitats en la justificació de les despeses de subvencions públiques. Un jutjat de Paterna investiga l’assumpte, sota secret de sumari. Segons algunes fonts, la investigació, oberta pels possibles delictes de frau de subvenció i malversació de cabals públics, podria ser multimilionària: també s’haurien pogut defraudar diners procedents de la Unió Europea.

Per això, el Govern ha autoritzat l’Advocacia de la Generalitat a personar-se definitivament en la causa –ara ho estava, però de manera revocable– per a perseguir els possibles delictes i, si és el cas, intentar recuperar els diners estafats. Aido era una associació industrial privada sense ànim de lucre creada a iniciativa empresarial el 1988 i impulsada per la Generalitat per a aportar solucions tecnològiques a les empreses mitjançant l’òptica industrial. Tota la plantilla va ser despatxada a l’octubre. Abans, al juny, el director va ser detingut per la pretesa desviació de subvencions.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha