Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La Generalitat perseguirà en el jutjat l’ús d’ajudes en prostitutes en Aido

Mònica Oltra, després d’una reunió del Govern valencià

Voro Maroto

València —

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha anunciat que la Generalitat es personarà en la investigació judicial oberta pel pretés desfalc d’ajudes públiques en Aido, el malaguanyat Institut Tecnològic de l’Òptica, Color i Imatge. La portaveu del govern valencià ha qualificat, en roda de premsa, d’“escàndol” la possible desviació de subvencions per a pagar prostitutes que desvela El Mundo.

El govern del PP va denunciar la gestió en Aido al març del 2015. L’IVACE, un organisme de la Generalitat, va detectar preteses irregularitats en la justificació de les despeses de subvencions públiques. Un jutjat de Paterna investiga l’assumpte, sota secret de sumari. Segons algunes fonts, la investigació, oberta pels possibles delictes de frau de subvenció i malversació de cabals públics, podria ser multimilionària: també s’haurien pogut defraudar diners procedents de la Unió Europea.

Per això, el Govern ha autoritzat l’Advocacia de la Generalitat a personar-se definitivament en la causa –ara ho estava, però de manera revocable– per a perseguir els possibles delictes i, si és el cas, intentar recuperar els diners estafats. Aido era una associació industrial privada sense ànim de lucre creada a iniciativa empresarial el 1988 i impulsada per la Generalitat per a aportar solucions tecnològiques a les empreses mitjançant l’òptica industrial. Tota la plantilla va ser despatxada a l’octubre. Abans, al juny, el director va ser detingut per la pretesa desviació de subvencions.

Etiquetas
stats