eldiario.es

9

Podem amenaça al Consell després d'acusar a PSPV i Compromís de "incomplir" l'Acord del Botànic

El síndic de la formació habitada ha assegurat que "obraran en conseqüència" després d'acusar al Govern valencià de jugar "de manera deslleial" en el procés de renovació del Consell Jurídic Consultiu

Les Corts han acordat la retirada de l'ordre del dia del ple la renovació del CJC després que el PSPV advertira que la proposta presentada no compleix amb la paritat que fixa el reglament de la cambra

El síndic de Podem en las Corts, Antonio Montiel

El síndic de Podem en Les Corts, Antonio Montiel

El portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, ha acusat aquest dimecres al PSPV i a Compromís d`"incomplir" i "contradir l'esperit" del pacte del Govern del Botànic amb el procés de renovació del Consell Jurídic Consultiu (CJC), per la qual cosa ha alertat que des d'ara obraran "en conseqüència".

Montiel s'ha pronunciat així en els passadissos de les Corts sobre la petició del PSPV de retirar del ple de la votació de tres membres del CJC i sobre la decisió "unilateral" del Consell de nomenar el passat mes d'octubre als tres membres que correspon designar a l'Executiu valencià.

"Crec que han jugat de manera deslleial", ha asseverat el portaveu de Podem, qui ha avançat que a partir d'ara l'actitud d'aquest grup serà "molt més bel·ligerant en l'exigència del compliment dels pactes".

El dirigent de Podem ha dit que la situació "és molt greu", i ha manifestat que "no pot ser que el PSPV i Compromís prenguen un acord unilateral de renovar el CJC i després diguen als altres que han d'arribar a acords en seu parlamentària".

Retirada del punt de l'ordre del dia

El ple de les Corts Valencianes ha acordat retirar de l'ordre del dia del ple d'aquest dimecres la votació de tres membres del Consell Jurídic Consultiu (CJC), que estava prevista com a segon punt, després de la sessió de control al president de la Generalitat.

A l'inici de la sessió plenària, el president de la cambra, Enric Morera, ha sotmès a votació la petició que es retirara aquest punt, ja que, segons un escrit que va registrar el passat dimarts el PSPV, la proposta no compleix el reglament de les Corts, que fixa la paritat en la composició dels òrgans estatutaris i els tres candidats són homes.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha