eldiario.es

9

Podem demana que el gerent de l'Epsar explique en les Corts les irregularitats detectades en l'empresa pública

La formació morada exigeix aclariments després de l'auditoria sobre els contractes d'emergència relacionats amb l'Expo de Saragossa 2008 i la Copa de l'Amèrica 2007

Pretenen que Enrique Lapuente també rendisca comptes sobre la situació actual de l'entitat, la seua política de personal i el pla d'actuació de l'empresa per a 2018-2019

Antonio Montiel considera que queda constatat l`"abús" de les contractacions d'emergència, la selecció a dit de tercers contractistes i sobrecostos "no suficientment justificats"

La Comunidad Valenciana aprueba una ley contra la pobreza energética

El diputat autonòmic de Podem Antonio Montiel en les Corts EFE

Podem, per mitjà del seu diputat Antonio Montiel, ha sol·licitat la compareixença en les Corts d'Enrique Lapuente, gerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar), per a explicar i rendir comptes de les irregularitats posades de manifest en l'informe d'auditoria sobre els contractes d'emergència en la gestió de l'Epsar entre 2001 i 2010, així com sobre la situació actual de l'entitat i sobre quina és la política de personal i el pla d'actuació de l'empresa pública per al període 2018-2019.

Segons explica Montiel, les conclusions de l'Informe definitiu de la Intervenció general sobre els contractes d'emergència celebrats per l'Epsar i les actuacions d'aquesta empresa pública en la gestió del pavelló valencià en l'Expo de Saragossa 2008 i en la 32ª Edició de la Copa de l'Amèrica assenyalen un "abús" de les contractacions d'emergència, la selecció a dit de tercers contractistes i sobrecostos "no suficientment justificats".

D'altra banda, recorda el diputat morat que s'apunta al fet que els treballs executats per compte de la Generalitat tant en la “neteja del camp de regates de la Copa Amèrica” com el “condicionament, explotació i desmuntatge del pavelló de la CV en Expo Zaragoza 2008”, no formen part de l'objecte social de l'empresa pública, "i a més s'assenyala que en ambdues contractacions es van produir increments de despesa i cridaneres incongruències de facturació".

Segons l'auditoria, la Generalitat Valenciana, amb Francisco Camps al capdavant, va pagar despeses relacionades amb aquests dos esdeveniments amb càrrec al rebut de l'aigua dels valencians. Concretament, s'han detectat més de 15 milions d'euros que van ser sufragats amb compte a l'Entitat de Sanejament d'Aigües malgrat que el cànon és un "ingrés finalista" que ha de ser destinat "exclusivament" a pagar unes despeses concretes.

No va haver-hi compensació de la conselleria

"El més sorprenent de tot és el fet que la conselleria no abonara mai a l'Epsar cap compensació pels treballs realitzats per a actuacions que no eren de la seua competència i per a les quals va haver de recórrer a contractar a empreses terceres, la qual cosa indueix a pensar que es podrien haver desviat fons procedents del cànon de sanejament recaptat als veïns subjectes a aquest impost autonòmic", denúncia Montiel.

Al seu parer, "donada la gravetat del contingut de l'informe de la Intervenció conegut ara i, especialment, de les extravagants explicacions formulades per escrit per l'actual gerent de l'Epsar", sembla "més que justificat demanar aclariments sobre l'ocorregut i de les mesures internes adoptades per la nova direcció de l'empresa pública".

A més, Podem sol·licitarà a la conselleria còpia dels documents administratius en els quals semblen sustentar-se els encàrrecs de la Generalitat a l'Epsar, així com altres extrems relacionats amb les al·legacions formulades al maig de 2017 per l'actual gerent davant l'informe de la Intervenció General de la Generalitat Valenciana.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha