Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El testaferro de Blasco renova el 2019 la propietat dels 1,2 milions robats de les ONGD perquè els EUA no li ho requisen

L'habitatge de luxe de Tauroni i la seua dona situat al número 485 de l'avinguda Brickell de Miami

Lucas Marco

València —

0

Augusto César Tauroni, el presumpte testaferro de Rafael Blasco, va continuar manejant a través de la seua dona, Alina Indieikina, les propietats valorades en 1,2 milions d’euros que tots dos mantenen a Miami a nom d’una empresa, segons la documentació mercantil i del Departament de Justícia a què ha tingut accés eldiario.es.

La seu de l’empresa Indra Holding and Investment Corp està situada en el luxós habitatge del 485 de l’avinguda Brickell de Miami. L’altra casa es localitza en el número 200 del bulevard Biscayne. Els dos pisos del matrimoni estan situats en una de les zones més exclusives de Miami, davant del canal sud de Miami. Juntament amb aquestes propietats, el Departament de Justícia també manté embargat un luxós iot que també figura a nom de l’empresa esmentada, epicentre de la xarxa societària de la presumpta trama als Estats Units.

Segons fonts a què ha tingut accés aquest diari, el matrimoni va presentar els informes anuals d’Indra Holding and Investment per conservar les propietats a nom de la seua empresa. La mercantil de Florida continua activa malgrat figurar en la llista d’embargaments de la justícia nord-americana. Així doncs, Alina Indieikina va depositar els comptes de l’empresa quan el seu marit complia la condemna de sis anys que li va imposar el Tribunal Suprem pel saqueig dels fons de la cooperació valenciana durant l’etapa de Rafael Blasco com a conseller de Solidaritat del govern autonòmic de Francisco Camps.

Els luxosos habitatges, valorats en 1,2 milions de dòlars, estan en el punt de mira de la secció de decomís d’actius i blanqueig de capitals del Departament de Justícia nord-americà. Els comptes corresponents a l’últim exercici es van presentar fa exactament un mes per Alina Indieikina, dona de Tauroni, davant el Registre Mercantil de Florida.

L’any passat, el mateix Tauroni va signar un document mercantil relatiu a la societat. Aquest ofici, presentat el 20 d’agost de 2018, informa d’un canvi en l’accionariat i està rubricat pel mateix Tauroni com a president de l’empresa.

El Departament de Justícia nord-americà manté embargats comptes bancaris del matrimoni, unes quantes societats mercantils de Florida, Delaware i Nova York, i també un iot luxós. La presumpta trama del saqueig dels fons de la cooperació valenciana va usar la xarxa d’empreses ara embargada per a acollir uns dos milions d’euros als Estats Units.

Etiquetas
stats