eldiario.es

Menú

Rita Barberá i la corrupció planen sobre el debat municipal a València

Els manifestants consideren un insult que hi haja polítics sota sospita en el Senat o en el consistori

La protesta té lloc el dia que es recupera el debat per l’estat de la ciutat amb la presència de l’alcalde, Joan Ribó

Una trentena de persones concentrades enfront de l’Ajuntament de València protesten contra la corrupció

- PUBLICIDAD -
Una treintena de personas concentradas frente al ayuntamiento de Valencia protestan contra la corrupción

Una trentena de persones exigeixen a la porta de l’Ajuntament de València l’eixida de Rita Barberá del Senat

Cridant “No volem corruptes en les institucions!” o “que tornen els diners!”, una trentena de persones de diferents col·lectius, com Iaioflautes valencians, Stop desnonaments o Amics del carrer, han exigit aquest dimarts a la plaça de l’Ajuntament que l’exalcaldessa Rita Barberá retorne l’acta de senadora.

Segons ha explicat la portaveu d’aquests col·lectius, Lola Pérez Fernández, és “un insult per als ciutadans que hi haja polítics sota sospita per corrupció que cobren diners públics de les institucions, mentre ací hi ha gent que cada dia ha de donar menjar a 600 persones sense recursos que viuen al carrer”.

Per aquest motiu, Pérez ha exigit que tant Barberá com els edils del PP investigats per presumpte blanqueig deixen les seues actes tant de l’Ajuntament com del Senat. La portaveu ha comentat que es continuaran mobilitzant mentre no hi renuncien.

Presència activa de Joan Ribó

La protesta té lloc el dia que se celebra el debat per l’estat de la ciutat a l’Ajuntament amb presència de l’alcalde, Joan Ribó, al cap de més de dues dècades des que Barberá la va suprimir. Malgrat que la proposta del PSPV es va recuperar el 2013 i el 2014, l’exalcaldessa no hi va participar.

En aquest sentit, la situació de l’exalcaldessa i dels edils investigats ha protagonitzat una part del debat.

Així, l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i el portaveu de Compromís, Pere Fuset, han exigit la dimissió de 9 dels 10 regidors investigats del PP “per regeneració”.

“Les persones imputades per casos de corrupció tan greus amb gravacions tan horribles i escandaloses en què es parla de la impunitat per a delinquir se n’han d’anar a casa; o se’n van ells o que ho faça el seu partit, però que actuen ara mateix”, ha exigit Ribó.

D’altra banda, la portaveu del PSPV, Sandra Gómez, ha anunciat que el grup socialista presentarà una moció per a exigir que Barberá deixe l’acta de senadora.

Uno de los desalojados por lanzar sobres a los concejales del PP

Un dels desallotjats per llançar sobres als regidors del PP

La tensió ha augmentat quan ha pres la paraula el portaveu del PP, Eusebio Monzó, únic edil popular que no està investigat. Llavors, des de la tribuna de convidats dues persones han estat desallotjades per haver llançat sobres als bancs dels edils del PP cridant “fora els corruptes!”.

Uno de los manifestantes con un muñeco que emulaba a Rita Barberá

Un dels manifestants amb un nino que emula Rita Barberá

Durant la protesta, un dels manifestants ha pujat al balcó de l’Ajuntament, obert a la ciutadania des que Ribó va arribar a l’alcaldia, i ha ensenyat un nino que retratava l’exalcaldessa amb una botella de ginebra a la boca. La Policia Local li ha demanat que el guardara perquè “no era adequat”, segons ha explicat el mateix afectat, que ha baixat del balcó amb normalitat i sense que l’incident anara a més.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha