Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El sector més proper a Iglesias presenta la seva candidatura a la direcció de Podem Barcelona

Marc Bertomeu durant la presentació de la candidatura "És Clar Que Podem" / @cqpodemBCN

elDiario.es Catalunya

El fins ara portaveu de Podem a Barcelona, Marc Bertomeu, ha presentat aquest dimecres la candidatura “És Clar Que Podem” (Claro Que Podemos) per la direcció de la formació a nivell municipal. Aquesta llista, amb 25 noms i el suport de la direcció estatal del partit, és la que té més números de fer-se amb el consell ciutadà i la secretaria general. No obstant, s'enfronta a altres tres llistes i diverses persones que es presenten a nivell individual.

Preguntat per les diferències amb les altres candidatures, Bertomeu ha emfatitzat la presència de persones externes a Podem. “Som 15 persones que venim participant des del principi, però Podem va molt més enllà del cercle i volem interpel·lar a tota la ciutadania”, assegura. Per això incorporen a la seva llista, a més de dos membres del Consell Ciutadà estatal de Podemos, activistes de moviments socials i polítics de la ciutat. Entre ells es troben els membres del grup impulsor de Guanyem Barcelona i també antics militants de formacions com la CUP, EUiA o Revolta Global. “La nostra partida busca sortir de la lògica endògena dels partits tradicionals”, afegeix.

La presència de membres de Guanyem no és casual, ja que entre els eixos principals de la candidatura es troba apostar per la confluència amb aquesta plataforma de cara a les municipals. “Treballem perquè l'ADN de Podem s'integri en la candidatura”, ha assegurat el candidat a secretari general. No obstant, ha remarcat que la participació del partit a la llista de Guanyem s'haurà de sotmetre a votació a tots els inscrits a la ciutat de Barcelona i només es podrà fer un cop acabat el procés de constitució, el proper 2 de gener.

Malestar en altres candidatures

Les altres candidatures, formades bàsicament per militants de Podemos, mostren cert malestar per la composició de les llista de “És Clar Que Podem”. “Barcelona somos tod@s”, l'altra llista pel cercle de Barcelona, reivindica el seu procés obert per constituir la candidatura amb totes les persones interessades en participar. Les altres candidatures provenen de cercles locals, “Participa Barcelona” de Sant Martí i “Podemos por la Dignidad” de Nou Barris.

Aquestes llistes no presenten candidats per les 24 places del consell ciutadà municipal, a diferència de “És Clar Que Podem”, que igual que el seu equivalent estatal, la llista de Pablo Iglesias, aprofitarà la possibilitat que ofereix el sistema de votacions de votar “en planxa” a tota la llista de cop en comptes de seleccionar els candidats individualment.

La incògnita catalana

Durant la presentació, Bertomeu també ha estat preguntat pel paper del partit en un eventual avançament electoral. A això ha contestat en tant que portaveu de Podem que la formació està determinada a presentar-se, tot i que rebutja el caràcter “plebiscitari” que se li vol donar. S'ha manifestat favorable al dret a decidir, que considera un “eix vertebrador de tot Podem”, però ha remarcat que la “qüestió identitària, que és una qüestió a tractar i no ignorar com fa el govern espanyol, va acompanyada de moltes altres”.

Etiquetas
stats