Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Parlament insta la Fiscalia a revisar el cas del 4F

'Llibertat Rodrigo, Álex i Julio', pancarta en una acció de protesta pel cas 4F. / Fotograma de 'Ciutat Morta'

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Els grups parlamentaris han pactat aquest dijous una declaració institucional que insta la Fiscalia a “revisar totes les actuacions judicials derivades dels fets del cas 4F”. Davant els interrogants i irregularitats plantejats pel documental 'Ciutat Morta', la Cambra catalana afirma que els empresonats “podrien ser finalment innocents”.

Segons els partits parlamentaris, el documental, l'emissió del qual a TV3 ha despertat un cas ocorregut fa nou anys, evidencia que no hi va haver “una investigació prou curosa, incloses les denúncies per delictes de lesions que en aquell moment es van arxivar”. A més, en la seva declaració institucional el Parlament demana a l'Ajuntament de Barcelona que obri les “investigacions internes pertinents en el cos de la Guàrdia Urbana”.

Aquesta investigació, segons els qui han denunciat les irregularitats del cas 4F, serviria potser per trobar el suposat informe en què constaria que va ser un test, i no una pedra, el que va deixar ferit de gravetat a un agent de la Guàrdia Urbana aquella nit de febrer de 2006. No obstant això, en els últims dies diversos responsables del cos de policia han assegurat que mai va existir tal informe, encara que l'alcalde Joan Clos ho deixés entreveure en una entrevista.

De fet, el llavors exregidor del districte de Ciutat Vella i ara senador Carles Martí (PSC) ha assegurat avui a El Periódico que va ser ell qui, per error, va comunicar a Clos que havia estat el test l'objecte de l'agressió. Segons Martí, algú del seu equip tècnic -ha dit que no recorda qui- va explicar-li-ho així, però ha volgut deixar clar que va ser un error.

En la seva declaració, el Parlament també ha manifestat la seva solidaritat amb l'agent ferit, Juan José Salas, així com amb la família i amics de Patricia Heras, condemnada pel cas i que es va acabar suïcidant al maig de 2011.

Etiquetas
stats