Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

L'escarni de la conselleria de Benestar Social

Xavier Febrés

Leer versión en castellano

La conselleria de Benestar Social hauria de desaparèixer del pròxim govern de la Generalitat, per coherència amb les retallades que s’han concentrat precisament en les seves polítiques. Valdria més crear una conselleria de Promoció del Negoci Bancari o bé, si Esquerra Republicana s’hi posa forta, de Control del Negoci Bancari.

El govern de la Generalitat deu en aquests moments 453 milions d’euros a les entitats de serveis socials, dels quals el 65% corresponen a contractes i subsidis signats pel departament de Benestar Social, tal com ha denunciat aquesta setmana la Mesa del Tercer Sector, sense tenir en compte els diners que ha deixat d’assignar per mor de les retallades.

El deute s’ha acumulat durant els últims mesos perquè la Llei d’Estabilitat Pressupostària aprovada per Parlament de Catalunya el maig de 2012, amb els vots de CiU i PP, obliga a satisfer en primer lloc els compromisos de la Generalitat amb els bancs i, si li queden diners, en segon lloc els contrets amb les entitats socials. Els bancs cobren de manera preferent per decisió del Parlament, mentre les entitats de serveis socials es veuen abocades a la precarietat: el 51% han hagut de reduir plantilla i el 90% ajornar pagaments de la nòmina.

“Les famílies, els infants i les persones vulnerables no estem entre les prioritats”, ha declarat aquesta setmana la presidenta de la Mesa del Tercer Sector, Àngels Guiteras. També ha reclamat que la Generalitat creï un pla de devolució del deute i que intervingui perquè els bancs reobrin les línies de crèdit que l’incompliment de l’administració ha tancat. En aquestes condicions, mantenir l’existència i el nom de la conselleria de Benestar Social és un escarni.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats