Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Montoro trasllada a Puig que la comissió per a reformar el sistema de finançament es convocarà “immediatament”

Ximo Puig amb Cristóbal Montoro.

elDiariocv

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha dit aquest dilluns que veu “disposició i bona voluntat” en el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè enguany s'aprove el nou model de finançament autonòmic i s'incorpore als pressupostos del 2018.

En roda de premsa després de reunir-se amb el titular d'Hisenda, Ximo Puig ha explicat que Montoro li ha comunicat que la comissió politicotècnica encarregada de preparar el desenvolupament del Consell de Política Fiscal i Financera que done cobertura al nou model de finançament autonòmic es convocarà amb “caràcter immediat”.

El president valencià ha insistit en la bona disposició del Govern però també ha dit que la negociació ha de preservar dos grans objectius: la singularitat entre territoris i la igualtat entre ciutadans.

En aquests moments, ha dit, hi ha una “asimetria profunda i falta d'equitat” en el compliment de la Llei orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA) “que hem de superar”.

Puig també ha recordat a Montoro que tots els estudis situen la Comunitat Valenciana com “la pitjor finançada d'Espanya”, fet pel qual resulta d'“urgència absoluta” trobar una solució i que es complisca allò acordat en la passada Conferencia de Presidents i enguany hi haja un nou model de finançament.

Etiquetas
stats