eldiario.es

Menú

Compte enrere a València per a resoldre l'històric problema de connexió entre l'avinguda de l'Oest i el Mercat Central

Aquest dimecres s'aproven els plecs del concurs d'idees per a la reurbanització de l'entorn de la Plaça de Bruixes i el Mercat Central.

El jurat valorarà especialment el tractament de l'espai públic i el paisatge, la mobilitat i la connexió, la sostenibilitat i els criteris ambientals.

- PUBLICIDAD -
Vista aérea del Mercado Central desde la zona de Barón de Cárcer

Vista aèria del Mercat Central des de la zona de l'avinguda de l'Oest.

Comença el compte enrere per a la reurbanització de l'entorn del Mercat Central, la Llotja i l'església de Sant Joan, potser un dels projectes més importants i complexos que afronta València, al costat de la remodelació de la plaça de la Reina.

La Conselleria d'Obres Públiques aprova aquest dimecres els plecs del concurs d'idees per a la reurbanització definitiva de l'entorn de la plaça de la Ciutat de Bruixes i el Mercat Central, tot donant compliment al compromís que va adquirir en el seu moment la consellera del ram, María José Salvador, amb l'Ajuntament de València.

Així, segons han confirmat fonts pròximes al procés, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) publicarà els esmentats plecs en els pròxims dies i serà a partir d'aqueix moment quan els equips d'arquitectes interessats podran presentar els seus projectes durant un termini de tres mesos.

Després, aproximadement a l'octubre, un jurat d'experts integrat per representants, entre altres institucions, de la Conselleria d'Obres Públiques, l'Ajuntament de València i el Col·legi d'Arquitectes, triaran cinc propostes que passaran a una segona fase.

Entre els criteris de selecció que aplicarà el jurat, tindran especial valor el tractament de l'espai públic, del paisatge, la mobilitat, la connexió amb la resta d'eixos i vies, la sostenibilitat, la participació social i els usos i activitats de les infraestructures.

Vista de la plaza de Ciudad de Brujas

Vista de la plaça de la Ciutat de Bruixes.

Aquests cinc esbossos s'exposaran al públic i se sotmetran a un procés participatiu en el qual els ciutadans podran aportar idees o suggeriments, que els diferents equips hauran d'incorporar a la seua proposta en el termini d'un mes.

Posteriorment, el jurat triarà l'equip guanyador, que a partir de la seua proposta, haurà de redactar el projecte definitiu d'urbanització. Per a això, comptarà amb un pressupost de 297.000 euros.

Una vegada redactat el projecte definitiu, serà l'Ajuntament de València l'encarregat d'executar i finançar les obres.

I és que, la remodelació d'aquest monumental entorn ha de servir per a resoldre l'històric problema de connexió de l'avinguda Baró de Càrcer amb el centre històric, així com amb l'avinguda de María Cristina i la plaça del Mercat.

L'Ajuntament va escometre una actuació provisional al febrer de l'any passat en aquest enclavament mitjançant la instal·lació de jardineres i bol·lards amb l'objectiu de reduir el trànsit a l'entorn de la Llotja, la qual cosa al seu torn va obligar a instaurar el doble sentit de circulació en part de l'avinguda de l'Oest, que ara es perllongarà a tota aquesta via.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha