Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP va gastar un milió i mig d’euros en l’altar per al papa

L’exalcaldessa de València saluda Benet XVI en presència de Francisco Camps

Voro Maroto

València —

La visita del papa a València va costar 2,6 milions en urinaris, 7,7 milions en publicitat i fins 3,5 milions en la compra de 500.000 motxilles. A aquestes dades, ja conegudes, se’n suma una de nova: l’altar utilitzat per Benet XVI per a dirigir-se a la multitud va costar 1,5 milions d’euros, segons ha desvelat Ximo Puig en les Corts Valencianes.

En total, el periple del papa va necessitar 22 milions d’euros. El president de la Generalitat ha titlat aqueix gran esdeveniment organitzat pel PP des del Govern valencià com un “un esdeveniment de corrupció més”. Organitzat des d’un organisme opac controlat pel Consell –la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies–, la justícia investiga diverses irregularitats.

Una, la contractació de les pantalles i l’àudio per a retransmetre l’esdeveniment per set milions d’euros, va suposar un cost “desorbitat i notòriament superior al servei prestat”. Així ho diu el magistrat que ha portat a la banqueta Juan Cotino, expresident de les Corts Valencianes, i altres càrrecs del PP valencià per aquest assumpte.

Puig també ha revelat que la visita del papa va costar 1,7 milions d’euros en hotels i viatges. A fi d’acabar amb el descontrol que hauria caracteritzat la gestió de les empreses i els organismes públics sota control del PP, la Generalitat vol fer creu i ratlla. El president ha anunciat una nova regulació sobre les fundacions públiques, que serà “de punt final del balafiament dels recursos públics dels valencians” per a aplicar transparència i control en aquest sector.

La Sindicatura de Comptes ja va denunciar la falta d’informació de la Fundació que va gestionar el viatge del papa arran de la liquidació, per a la qual la Generalitat va haver de gastar dos milions d’euros. Segons el Consell actual, la gestió del PP va deixar les empreses de la Generalitat en una situació molt precària: amb 5.000 milions de deute, plantilles desconegudes i sous sense control.

Etiquetas
stats