L'Ajuntament de Barcelona obre expedient sancionador a l'inquilí del pis que va rellogar a la seva propietària

Inspectors en un pis turístic il·legal

El llogater que va posar en Airbnb el pis que havia llogat al barri de la Barceloneta , i que va acabar ocupant la seva pròpia propietària, s'enfronta a una multa d'almenys 60.000 euros. Així ho han explicat fonts municipals a aquest mitjà, que han confirmat l'obertura d'un expedient sancionador. A Airbnb, en canvi, l'Ajuntament no ha obert expedient, per tenir-ne un obert des de novembre de 2016.

Barcelona rebutja la proposta d'Airbnb de limitar els anuncis a Ciutat Vella a un per propietari

Barcelona rebutja la proposta d'Airbnb de limitar els anuncis a Ciutat Vella a un per propietari

L'expedient contra Airbnb es troba actualment en la fase d'estudi de les al·legacions presentades per la plataforma. En cas que es tanqui i la multa sigui finalment imposada, l'operadora turística podria ser sancionada amb una quantia mínima de 600.000 euros, per “reincidir en la publicació en els seus llocs web de pisos sense fer constar el número de llicència”, una infracció considerada molt greu per la Llei de Turisme de Catalunya.

La proposta de sanció respon a fet detectats per l'ajuntament en el mes de juny de 2016, quan la plataforma va ser denunciada per les mateixes irregularitats. “Properament anem a tancar l'expedient”, apunten fonts municipals que indiquen que podria resoldre en les pròximes setmanes.

Malgrat que l'expedient està obert i encara no hi ha multa imposada, l'alcaldessa Ada Colau ha assegurat aquest divendres que l'Ajuntament ha “posat la màxima multa” a Airbnb i s'ha promès que seguirà actuant amb la mateixa contundència: “Posarem tantes ( multes) que siguin necessàries perquè deixin d'anunciar pisos il·legals ”ha assegurat l'alcaldessa.

Reacció d'Airbnb

“Aquests incidents aïllats són rars i prenem les accions necessàries davant de qualsevol incidència que arriba davant nostre coneixement”, va assegurar Airbnb aquest dijous en un comunicat emès davant el cas del pis de la Barceloneta. Mentrestant, segons ha confirmat a CatalunyaPlural, la plataforma ha esborrat va esborrar l'anunci del pis turístic de la Barceloneta i el de 1.100 anuncis més al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Es van retirar els anuncis de apartaments il·legals i també de pisos amb llicència que corresponen a pisos els usuaris posaven a disposició més d'un habitatge al portal.

Aplicant el criteri d ' “un usuari, un habitatge”, Airbnb ha eliminat un 23,3% dels anuncis que tenien al centre de la ciutat de Barcelona. Segons dades pròpies de la plataforma, fins 4.721 usuaris anunciaven lloguers de vacances al districte el mes passat.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats