Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Colau s’inspira en la llei de barris del tripartit català per reduir la desigualtat entre districtes

Barcelona en Comú ha fet una roda de premsa a Ciutat Meridiana el matí de dimarts / ENRIC CATALÀ

Cristina Palomar

La llei de barris, una de les lleis estrella del govern tripartit de Pasqual Maragall que l’executiu de CiU va eliminar tan bon punt va tornar a la Generalitat, ha servit d’inspiració al partit d’Ada Colau per dissenyar el seu pla per reduir les desigualtats a la ciutat. Es tracta dels Plans Integrals de Barri, que tenen com a objectiu millorar l’espai públic, crear nous equipaments, rehabilitar edificis i impulsar programes de desenvolupament comunitari.

La previsió de Barcelona en Comú és invertir 120 milions d’euros en dos anys en els barris de la ciutat més necessitats. Després d’elaborar un mapeig de tots els districtes, la formació de Colau ha centrat la prioritat inversora del seu pla en 12 barris de Sant Andreu, Sants-Montjuïc, Nou Barris i Sant Martí, tot i admetre que el nombre de barris necessitats d’inversió pública arriba als 25. Els primers a beneficiar-se d’aquestes inversions serien Trinitat Vella i Bon Pastor (Sant Andreu), La Marina-Zona Franca i la Bordeta (Sants-Montjuïc), Ciutat Meridiana, Verdum, Roquetes, Can Peguera, La Guineueta i Turó de la Peira (Nou Barris), i Verneda-La Pau i Besòs-Maresme (Sant Martí).

Ada Colau ha triat precisament un d’aquests barris, Ciutat Meridiana, per presentar aquest dimarts la seva proposta acompanyada d’Arcadi Oliveres, de Procés Constituent, un dels socis de la seva candidatura. Per a la cap de cartell de Barcelona en Comú, Ciutat Meridiana representa “un dels barris més oblidats de la ciutat des de fa anys”. Amb un atur que supera el 20% i amb una abstenció que fa quatre anys va arribar al 58%, Ciutat Meridiana forma part de la cara oculta de la Barcelona que es promociona com a destinació turística internacional.

Segons Colau, la clau perquè aquest pla sigui factible passa per una redistribució dels recursos ja existents i no per fer inversions “especulatives i faraòniques” com proposen ara CiU i PSC als seus programes electorals. “No volem assistencialisme, cal una política de drets i les inversions econòmiques són claus”, ha explicat després de recordar que el govern de Xavier Trias ha gastat 265 milions d’euros a Ciutat Vella mentre que a Nou Barris la xifra d’inversions no ha superat els 107 milions. “Trias no ha invertit al Raval o a la Barceloneta, sinó a l’epicentre del turisme”, ha criticat.

La presentació del seu pla de barris a la plaça Roja de Ciutat Meridiana ha aplegat un petit grup de curiosos, alguns dels quals han aprofitat la roda de premsa per transmetre a Ada Colau el seu suport i per preguntar-li sobre el seu programa electoral. La majoria de les preocupacions que han fet arribar a Colau tenen a veure amb els desnonaments, l’atur i la situació irregular dels immigrants, qüestions que fins ara no han pogut transmetre a Trias perquè ningú recorda haver-lo vist mai al barri.

Etiquetas
stats