eldiario.es

9

CATALUNYA

Tres obres d'un sol glop!

El Lliure obre les portes al teatre més jove amb el projecte Aixopluc, en què 12 companyies desplegaran obres teatrals sobre un tema actual entre el 22 de novembre al 22 de desembre.

Seran muntatges de no més de 20 minuts i es representaran tres en cada sessió. Hi haurà cerveseta per acompanyar.

(Aixopluc m. Lloc on posar-se a Cobert de la pluja.)
La tan cacarejada crisi és una cosa amb la qual el teatre, en realitat, ha conviscut sempre. Què els expliquen de l'atur a actors que mai saben si algú els contractarà per a la propera funció? I el gremi fa anys, segles, mil.lennis, fins i tot, donant-se aixopluc, solidaritzant-se per tirar endavant. I en aquestes segueixen.

Lluís Pasqual, director de Teatre Lliure, els donarà aixopluc durant un mes abans de Nadal. Igual que acaba de fer amb l'obra Litus (100% d'ocupació, pròrrogues incloses), genuí producte de la cuina de la sala Flyhard, a Sants, i del caparró de la Marta Buchaca. Ara ho farà també amb 12 col. lectius que, entre el 22 de novembre i el 22 de desembre, jugaran amb la realitat, amb la immediatesa i amb la improvisació amb obres breus (durada: el presumpte rècord humà sense respirar, 19'45 ") administrades de tres en tres per via sensorial i acompanyades d'una cervesa, cada dijous, divendres i dissabte a les nou del vespre, per 10 euros (birra inclosa).

"Hem sentit tant allò que cal reinventar-se...", va comentar ahir Pasqual en la presentació d’Aixopluc. "Doncs cal fer-ho cada setmana i això és el que faran aquests joves artistes". El director del Lliure considera que estem ancorats en el concepte irrefutable de "temporada", que tot ho quadra i no deixa espai a la improvisació. Llavors, de sobte "llegim una notícia, escoltem un comentari o passa alguna cosa de la qual, immediatament, ens agradaria fer una obra de teatre". I aquí ens sortim d'aquestes normes programades i rigoroses. Paral.lelament a la temporada del teatre, programada amb cura des d'aquest estiu amb la intenció de complir-la rigorosament (no ens enganyem), el Lliure trenca les regles de la mà d'uns inquiets artistes que "només han de creuar la plaça, des de l'Institut del Teatre ".

En el nom genèric aixopluc cap de tot, des de tallers a obres de teatre de text, llenguatges de signes, musicals... Fins i tot un taller per a postgraduats en interpretació que imparteix el propi Pasqual entre el 5 i el 17 de novembre sobre la novel

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha