La portada de mañana
Acceder
El PP se juega 35 años de poder en Castilla y León
Los pequeños ganaderos que quieren regenerar la tierra contra la crisis climática
'Las mentiras de Casado sobre la carne, el paro y el turismo', por Ignacio Escolar

Els grans propietaris paguen a la Generalitat 11,3 milions d'euros d'impost sobre pisos buits

Diversos edificis buits a Salt

La Generalitat ha presentat aquest dijous els primers resultats recaptatoris de la llei de l'impost sobre els pisos buits aprovada al Parlament el passat juliol. La llei estableix que els grans propietaris que tenen pisos desocupats durant més de dos anys han de pagar un impost en funció dels metres quadrats. L'impost, de caràcter anual, s'ha recaptat el mes de març a través de l'autoliquidació dels propietaris, que han declarat quants habitatges tenien buits. Un total de 198 societats han pagat una suma de 11,3 milions d'euros, més dels 8 milions previstos per la Generalitat. El Govern encara no disposa de les dades sobre quants habitatges s'han vist afectats per la mesura.

Colau comença a multar entitats que desnonen famílies vulnerables

Colau comença a multar entitats que desnonen famílies vulnerables

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha explicat que la llei no té una intenció recaptatòria. "L'escenari desitjable seria no recaptar sinó que directament els propietaris poguessin mobilitzar els pisos i posar-los a l'abast de les famílies amb lloguers assequibles", assegura. Tot i això, la norma també estableix que tota la recaptació es dedicarà a l'adquisició de pisos per destinar-los al parc de lloguer social. La Generalitat preveu adquirir 260 pisos buits amb aquests diners en 72 poblacions amb alta demanda d'habitatge social.

Borràs ha alertat que aquesta llei es troba sota el "perill d'una possible impugnació per part del govern de l'Estat en funcions". El dimarts es van reunir tècnics de la Generalitat i el govern de l'Estat per discutir la constitucionalitat de la llei d'emergència habitacional impulsada per la PAH. La consellera ha explicat que en les reunions bilaterals no hi ha hagut consens sobre cap de les dues lleis, però assegura que no sap què decidirà el govern de l'Estat.

Sobre l'aplicació de la llei d'emergència habitacional, en base a la qual l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dimecres multes als grans propietaris que desnonen famílies vulnerables i no ofereixen alternatives, el secretari d'Habitatge, Carles Sala, ha assegurat que l'aplicació d'aquestes sancions correspon als ajuntaments i no a la Generalitat. No obstant, Sala diu que el Govern està animant a iniciar sancions als municipis en què la Generalitat no pot oferir habitatge social a qui ho necessita.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats