Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Fachin proposa un debat cara a cara amb Albiach i Viejo sobre el futur de Podem

Fachin proposa un debat amb la resta de candidats de Podem

Arturo Puente

Que les primàries de Podem Catalunya no tinguin encara una data fixada no és un obstacle perquè la cursa entre els candidats hagi començat fa setmanes. Un dia després que Jéssica Albiach presentés la seva candidatura, Fem Podem, el també candidat Albano-Dante Fachin ha proposat als seus dos contendents, entre els quals hi ha Raimundo Viejo, un debat públic cara a cara per debatre sobre les diferents propostes de la candidatura per al futur de Podem Catalunya.

El diputat de Catalunya Sí que és Pot ha dirigit una carta oberta als seus companys en la qual dóna la seva versió sobre la competició entre les tres candidatures fins i en la qual assenyala algunes coincidències amb elles. “L'únic debat profund és el que es fa carrer a carrer, cercle a cercle i d'aquest convenciment neix Ho Podem Tot”, considera Fachin.

Per això, el candidat convida els seus rivals a celebrar un debat en el qual poder “posar sobre la taula les coincidències i les divergències sobre el que proposem per a Podem Catalunya”. Segons han explicat fonts de Ho Podem Tot, la candidatura de Fachin, la de la carta és una invitació sincera als companys de partit per debatre. “Busquem un buit en les agendes i fem-ho!”, acaba la missiva.

Albiach va presentar la seva candidatura aquest diumenge i, malgrat que Fachin no ha presentat la seva oficialment, fa setmanes que actua com a candidat. Més dubtes suscita el diputat al Congrés, Raimundo Viejo, que va llançar un manifest fa dues setmanes apel·lant a la unitat com a preludi de la seva candidatura. Viejo va recalcar llavors que la seva intenció era presentar-se sempre i quan aconseguís el consens de la resta, i estenent la mà amb claredat cap a Fachin. No obstant això, Fachin va rebutjar l'oferta perquè considera que es tractaria “d'un pacte entre cúpules”, i el moviment de Viejo ni tan sols va servir per evitar que set dies després Albiach donés el pas endavant amb la seva pròpia candidatura.

Viejo rebutja el debat

Poc després que Fachin formulés la invitació en forma de carta, des d'Impulsant el Canvi, la plataforma de Raimundo Viejo, el rival l'ha contestat per rebutjar el debat. “La pluralitat de Podem Catalunya no cap en un debat a tres”, ha considerat la plataforma, després d'assegurar que consideren que “és l'hora de la gent, del debat d'idees i no dels noms propis”.

En la resposta, Impulsant el Canvi anuncia que ha començat a treballar en un document polític en què proposen la dissolució de la figura del secretari general i la seva substitució per una “direcció col·legiada”. A més, emplacen a les candidatures de Fachin i Albiach a signar el seu manifest, al considerar que “posa les bases polítiques per a una discussió sobre el futur de l'organització a Catalunya”.

Etiquetas
stats