Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Generalitat i Ajuntament elaboraran un informe conjunt d'arrelament per als habitants de les naus del Poblenou

Imatge del desallotjament de la nau del carrer Puigcerdà.

Pau Rodríguez

Barcelona —

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona elaboraran un informe conjunt, amb perfils socials i acreditant l'arrelament al país de les persones desallotjades de les naus del Poblenou, perquè puguin accedir a un permís de residència. Aquest ha estat el compromís de la Direcció General d'Immigració després que la setmana passada emetés informes desfavorables per als sense papers de les naus que demanaven el document d'arrelament, ja que un dels requisits és tenir contracte de treball. I cap dels vuit primers sol·licitants que va registrar la Generalitat no en té.

En una reunió amb els afectats, així com amb l'Assemblea Solidària contra els Desallotjaments al Poblenou, el director general d'Immigració, Xavier Bosch, ha recordat que la competència per concedir permisos de residència, diguin el que diguin els informes d'arrelament, és de la Subdelegació del Govern. Tot i així, davant la insistència dels portaveus de l'assemblea, les dues parts s'han posat d'acord en què la Generalitat elaborarà un informe, juntament amb l'Ajuntament de Barcelona, sobre la situació de vulnerabilitat dels subsaharians. Amb aquest document, que esquiva les traves legals que posa l'informe d'arrelament -el qual requereix contracte laboral- esperen que els sol·licitants tinguin més possibilitats de rebre el permís de la mà de la Subdelegació.

“Volíem revertir la situació dels informes desfavorables i sembla que d'alguna manera ho hem aconseguit”, expressava Montse Milà, activista veïnal, després d'una llarga reunió de prop de dues hores. Mentrestant una desena d'antics habitants de les naus es concentraven a les portes de la Direcció General d'Immigració, al crit de “cap persona és il·legal” i “què passa, què passa, que no tenim papers ni casa!”.

Entre els qui es concentraven a l'exterior, la sensació era de cansament després de mesos batallant per aconseguir acords amb les Administracions, activitat combinada amb la de buscar un lloc per dormir i ingressos per poder menjar. Pel que fa als reallotjaments, l'Assemblea Solidària es mostra de moment satisfeta amb la reacció de l'Ajuntament, que ha donat sostre durant l'agost als qui havien hagut d'abandonar les naus, però espera a veure com es concretarà la seva situació a partir del setembre.

Etiquetas
stats