Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Josep Pujol diu que Ferrusola va destruir part de la carta amb la que la família justifica la fortuna andorrana

Josep Pujol, en una imatge d'arxiu

Oriol Solé Altimira

Marta Ferrusola va destruir part de la carta en què l'avi Florenci Pujol va deixar a la seva jove i als seus néts la suposada deixa andorrana. Així ho ha explicat aquest divendres el tercer fill de l'expresident Jordi Pujol, Josep Pujol Ferrusola. El motiu va ser que Ferrusola volia amagar el rastre de la fortuna que, segons la seva versió, en ser una deixa no figurava al testament de l'avi Florenci.

“L'objectiu era mantenir-lo opac perquè no podíem explicar que els fills del president de la Generalitat teníem diners a Andorra”, ha dit Josep Pujol Ferrusola en una entrevista a Catalunya Ràdio.

En gairebé tres anys d'instrucció, la família Pujol Ferrusola no ha aportat davant del jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, una justificació documental de la suposada deixa. “Aquest és el nostre pecat, tenir diners a Andorra de la deixa de l'avi Florenci”, ha dit Pujol Ferrusola. El jutge i la Fiscalia, per contra, sospiten que els diners no provenen d'una deixa, sinó que podrien tenir un origen il·lícit.

Pujol Ferrusola ha dit que el seu pare “ja era un home molt ric” quan va entrar en política i el 1979 va ser una de les tres persones que va presentar una declaració de la renda més alta de Catalunya. No obstant això, segons la seva versió, Pujol, a l'arribar a la Generalitat i rebre el suposat llegat a Andorra va preferir ocultar-lo perquè explicar-ho significava haver de dimitir.

“Hi havia dues opcions. Tenir durant 23 anys un president first class amb el gran o petit pecat de mantenir un llegat ocult de l'avi Florenci o bé haver renunciat a ser president de la Generalitat [per haver declarat els diners]. Jo em quedo amb primera opció”, ha argumentat Pujol Ferrusola.

Josep Pujol també ha apel·lat al perdó dels catalans cap a la seva família. “Hi ha part del país que pot sentir-se decebuda, però no teníem més opcions”, ha assegurat. Així mateix, ha negat que la nota en què la seva mare es presentava com a “mare superiora” l'hagués escrit Marta Ferrusola.

D'altra banda, Pujol Ferrusola ha presentat a la seva família com a víctima d'una “guerra” entre banquers andorrans i de l''Operació Catalunya'. Així, ha dit que en una ocasió es va reunir amb el comissari Villarejo i que aquest li va insinuar que les investigacions contra la seva família cessarien si el seu pare es declarava contrari a la independència de Catalunya.

Pujol Ferrusola ha apuntat més alt, en concret cap a La Moncloa. Ha assegurat que el màxim responsable de la investigació contra la seva família és Jorge Moragas, cap de gabinet del president del Govern central, Mariano Rajoy. Segons ha dit, Moragas era amic íntim de Victòria Álvarez, l'antiga amant amant del seu germà Jordi i qui va denunciar els seus moviments de diners en efectiu des d'Andorra.

Etiquetas
stats