Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutjat rebutja la petició d'UPyD de retirar les urnes del 9-N

Foto: ENRIC CATALÀ

elDiario.es Catalunya

El jutjat de guàrdia de Barcelona ha decidit no acordar cap de les mesures cautelars que demanava UPyD a la denúncia interposada aquest matí, en la qual reclamava que les urnes del procés participatiu del 9-N fossin retirades. El tribunal ha pres la decisió després d'admetre a tràmit les denúncies presentades per UPyD, un particular identificat com a regidor del PP i un altre particular identificat com a membre de Plataforma per Catalunya.

La Fiscalia Superior de Catalunya havia reclamat als jutges rebutjar les peticions de retirar les urnes de forma cautelar en considerar-ho una mesura “desproporcionada”, sense perjudici que s'admetessin a tràmit les querelles. El jutjat considera que si bé “és cert que les conductes podrien tenir de transcendència penal”, les mesures cautelars reclamades “no guarden proporcionalitat” i no responen a “raons d'urgència”. La policia autonòmica ha lliurat aquest migdia la llista de locals de titularitat pública que han estat utilitzats com a centres de votació, tal com havia estat requerit per la Fiscalia catalana dissabte a instància de la Fiscalia de l'Estat.

UPyD ha presentat aquest diumenge, a les 9.00 h, una nova querella contra el president Artur Mas per desobediència i prevaricació, contra la consellera d'Educació, Irene Rigau, i contra el conseller d'Interior, Ramon Espadaler. UPyD demanava en la seva querella que el ministeri públic ordenés a la policia procedir al “desallotjament i tancament” dels centres utilitzats per votar, a més de la detenció dels “responsables i col·laboradors necessaris”.

Etiquetas
stats