Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Més de mil persones clamen contra la corrupció davant la seu del PP

Más de mil personas se manifiestan ante la sede del PP de Barcelona. (Foto: Efe)

Pau Rodríguez

Barcelona —

Armats amb sobres i confeti, i al crit de “dimissió”, més de mil persones s'han congregat aquest vespre a les portes de la seu del PP a Catalunya, al carrer Urgell, per demostrar que estan farts de veure com els casos de corrupció que esquitxen la classe política governant. Els manifestants han sortit en comitiva a les 18.30 h des de Plaça de Catalunya, on un centenar de persones han passat la nit en acampant, i han recorregut els carrers cèntrics de Barcelona fins arribar davant les oficines dels populars, blindades pels Mossos d'Esquadra, on ja els esperaven centenars de persones. Allà, durant més d'una hora, els concentrats han cridat sobretot contra el president Rajoy -“aquest president, és un delinqüent”, ha estat un dels lemes més repetits-, però sense oblidar-se dels casos de corrupció que afecten la política catalana.

“Estem fins als nassos de que els polítics retallin i després ens robin”, es queixava Rosa Fecerías, insubmisa de l'euro per recepta, al seu pas per Gran Via. “I el primer a començar els cops de destral va ser Mas!”, remarcava Fecerías, indignada amb la Generalitat, entre altres motius, perquè ha tancat el servei d'urgències nocturnes del centre d'atenció primària del seu barri, la Guineueta. Tampoc Quim Rodríguez, estudiant de Sociologia de la UB, entén que li demanin austeritat amb “el saqueig de les arques públiques” que considera que viuen Espanya i Catalunya. “CiU ens ha pujat les matrícules com en cap altre lloc de l'Estat, i resulta que són els mateixos que cada dia apareixen involucrats en un cas diferent de corrupció”, opina..

La concentració ha donat continuïtat a la manifestació que ja ahir va portar a unes 600 persones a protestar davant el Palau de la Generalitat, a la cèntrica plaça Sant Jaume, on es va acordar en assemblea tornar a acampar a plaça de Catalunya, espai emblemàtic del 15-M.

Els indignats tornen amb la vista posada en la corrupció

Després de resistir a una nit de forts vents, el centenar de persones que han muntat les tendes a Plaça de Catalunya han celebrat una assemblea per decidir les futures accions que portaran a terme en els propers dies. De moment, els diferents grups de treball no han acordat quines seran aquestes accions, però sí que tenen clar es que se centraran en la denúncia de la corrupció. Per ara, a l'agenda només figura una concentració amb posterior acampada dilluns a plaça Sant Jaume, per així poder manifestar-se el dia següent davant del Palau de la Generalitat, on cada dimarts es celebra la reunió del Consell Executiu. Pel que fa a les acampades, encara no és clar si seguiran amb elles o no, o si ho faran de manera esporàdica i fins i tot itinerant.

Etiquetas
stats