Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Normalitat al Prat en el segon dia de vaga indefinida amb el desplegament de la Guàrdia Civil

Segundo día de huelga indefinida en El Prat con las colas habituales en agosto

EFE / CatalunyaPlural

El segon dia de vaga indefinida dels treballadors de seguretat d'Eulen a l'Aeroport del Prat es desenvolupa amb normalitat i pràcticament sense cues, tot i que els passatgers esperen entre 10 i 20 minuts en els controls de seguretat, el temps habitual segons els estàndards europeus .

Fonts de l'aeroport han explicat que la situació al Prat és de normalitat i que la major afluència de passatgers s'ha produït de matinada, tot i que el temps d'espera no ha sobrepassat l'habitual.

El reforç dels controls de seguretat amb més agents de la Guàrdia Civil acordat pel Govern i el compliment dels serveis mínims de més del 90% han fet que desapareguessin les llargues cues dels dies d'aturades parcials.

Les mateixes fonts han assenyalat que en el control de passaports ha hagut cues de poc més de 20 minuts, que són al marge de normalitat estipulat.

Els agents de la Guàrdia Civil participen per segon dia consecutiu en les tasques de revisió d'equipatges i control dels arcs de metalls, compartint amb els treballadors d'Eulen tasques executives i no només de vigilància, com solien fer abans de les aturades.

Els treballadors dels serveis de seguretat d'Eulen a l'Aeroport del Prat, que van iniciar una vaga indefinida aquest dilluns per reclamar millors condicions salarials i laborals, s'han queixat que els guàrdies civils enviats per l'Executiu estan realitzant treballs propis dels vaguistes i han denunciat amenaces i assetjament per part dels agents: “Només es preocupen que no hi hagi cues sense tenir en compte els protocols que s'han de seguir”, explicava ahir Alejandro Giménez, membre del comitè de vaga.

El comitè de vaga va presentar aquest dilluns diverses denúncies davant Inspecció de Treball per presumptes vulneracions del dret a vaga dels treballadors de l'aeroport i altres incidències relatives a les condicions de treball.

Entre les seves queixes figuren que, segons el comitè, alguns treballadors d'Eulen que es trobaven de baixa o de vacances han rebut instruccions de la direcció d'Eulen per a acudir aquest dilluns al seu lloc de treball en compliment dels serveis mínims i que l'empresa ha posat a treballar en les línies de seguretat a treballadors als quals encara no ha fet contracte.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va anunciar dilluns a la tarda que el president del Govern, Mariano Rajoy, convocarà un Consell de Ministres extraordinari aquest dimecres a la tarda per avançar en l'arbitratge que resolgui la problemàtica entre Eulen i els treballadors dels filtres de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-el Prat que no han aconseguit arribar a un acord en les seves peticions fins al moment .

“La Guàrdia Civil garanteix la normalitat”

La directora de l'Aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano, ha afirmat aquest dimarts que el reforç de la Guàrdia Civil en els controls de seguretat del Prat “ha facilitat que torni la normalitat” a l'aeroport, ja que ha garantit que els vigilants realitzin el seu treball de forma correcta i en el temps habitual.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la directora de l'aeroport ha assenyalat que el dispositiu posat en marxa des de dilluns per la Guàrdia Civil per reforçar els controls de seguretat coincidint amb l'inici de la vaga indefinida dels treballadors d'Eulen, que gestiona els controls de seguretat, fa preveure que “la normalitat predominarà la resta de l'estiu” a l'aeroport.

Corrochano ha recordat que la Guàrdia Civil està sempre present en aquests controls de seguretat, i que ara la seva presència s'ha reforçat “per garantir que el treball es fa de forma correcta i en els temps de procés normals, que ha estat la problemàtica que ha causat les cues, i per garantir també que la circulació dels passatgers sigui la normal ”.

“Vull transmetre als passatgers que ara tenim una situació de normalitat i demanar-los que arribin a l'hora en què s'obren els taulells de facturació”, ha assenyalat Corrochano, que ha assegurat que durant aquest matí les cues són d'entre 10 i 20 minuts , un temps “més que raonable” i que se situa “dins dels estàndards europeus”, ha dit.

La responsable de l'aeroport ha destacat així mateix la rapidesa del procés per activar el laude obligatori, que demà abordarà un Consell de Ministres extraordinari i que s'ha fet, al seu entendre, “en un temps raonable des que es van iniciar les converses”.

Etiquetas
stats