Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH ocupa oficines de Santander i UCI a tot l'Estat per reclamar solucions

Ocupació d'una sucursal del Santander al centre de Barcelona / ENRIC CATALÀ

elDiario.es Catalunya

Tres centenars de persones de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Barcelona ocupen aquest dimecres una sucursal del banc Santander al centre de Barcelona per exigir una solució als casos dels afectats que van contreure la seva hipoteca amb UCI, una financera participada pel banc. Alguns centenars més, vinguts de tot Catalunya, han entrat a la seu d'UCI a L'Hospitalet.

“UCI és la financera tòxica del Santander, amb hipoteques a l'estil de les subprime nord-americanes”, assegura Carlos Macías, de la PAH. L'entitat –Unió de Crèdits Immobiliaris– és propietat del Santander i el banc francès BNP Paribas i la PAH protesta a les sucursals del banc espanyol per assenyalar la seva responsabilitat sobre les hipoteques concedides.

Macías assegura que UCI és de les entitats amb les que és més difícil negociar, alhora que una de les més “abusives”. “Els interessos de demora són molt abusius, del 20% com a mínim, i en comptes de l'Euribor utilitzen com a referent l'IRPH, que és un diferencial que ni el Banc d'Espanya sap explicar com es calcula”, declara, i afegeix que si fessin servir l'Euribor moltes de les famílies afectades podrien seguir pagant i quedar-se a casa seva.

“Exigim solucions d'una entitat que s'ha beneficiat dels recursos públics, ja que el 2013 va comprar 55.700 habitatges de la Sareb –el banc dolent– per només mil milions d'euros”, apunta Macías. De moment, la resposta que han rebut del Santander no ha estat conciliadora. “La resposta ha estat d'amenaça, hem parlat amb el director comercial i ens ha dit que si seguim amb l'ocupació suspendrà totes les negociacions en marxa”, ha declarat l'activista. Tot i així segueixen a l'oficina.

Una vintena dels activistes ha acompanyat a l'oficina de la financera Paratus, a prop de la sucursal, a una família de Fuenlabrada que té un ordre de desnonament per dilluns. Reclamen negociar amb els responsables de l'entitat per aturar el desallotjament.

Etiquetas
stats