Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El TC declara nul per unanimitat l'acord per a la consulta sobiranista del 9-N

Pedro Águeda

El Ple del Tribunal Constitucional ha declarat nul l'acord per a la convocatòria d'una consulta sobiranista el passat 9 de novembre a Catalunya. Els magistrats han adoptat per unanimitat aquesta decisió, així com la declaració d'inconstitucionalitat de dos preceptes de la Llei de Consultes.

La decisió del Constitucional es va conèixer minuts abans que el portaveu d'ERC al Congrés, Alfredo Bosch, pugés a l'estrada en el Debat sobre l'Estat de la Nació.Davant la menció que s'acabava de produir a la decisió dels magistrats i el xivarri de la bancada popular, Bosch va dir a Rajoy: “Jo també l'estimo, però amb aquesta gent és impossible. Es delecten que s'impedeixi a la gent votar el que vol. És molt trist ”. 

Poc després va escoltar la rèplica de Rajoy, que va assegurar que “és molt important que els governs compleixin la Llei”, en referència a l'Executiu català.“Junts ens ha anat molt bé. Fent el contrari acabarem enviant un mal missatge a la societat”, va afegir el president del Govern.

Sobre la sentència, Rajoy va assegurar: “Si les decisions es prenen per unanimitat, i allà hi ha dotze jutges (en referència al ple del TC), ja que és que alguna cosa passa, senyor Bosch”.

Etiquetas
stats