Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El fantasma de una repetición electoral sobrevuela la campaña catalana
Teresa Ribera: “Las llamadas leyes de concordia imponen la desmemoria”
OPINIÓN | Cuatro medidas para evitar el lawfare, por Juan Manuel Alcoceba Gil

Investiguen l'agressió a una jove amb síndrome de Down al Metro de Barcelona

Metro de Barcelona

Yeray S. Iborra

Els Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament de Barcelona col·laboren per trobar l'autor de l'agressió a una jove amb síndrome de Down al Metro de Barcelona dimarts passat. El consistori i la policia catalana estan visualitzant les imatges de les càmeres de seguretat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per aclarir els fets, segons ha explicat el quart tinent d'alcaldia, Jaume Asens, aquest divendres.

A més de col·laborar amb la policia, l'Ajuntament de Barcelona ha demanat que es condemni l'agressió de manera exemplar. En aquest sentit, Asens ha anunciat que el consistori es presentarà com a acusació un cop es trobi a l'agressor i el cas arribi als jutjats. “Volem donar un missatge contundent i implacable”, ha expressat Asens, que també ha indicat que l'Ajuntament donarà suport jurídic a la família de la víctima.

Els fets van passar a la parada de metro de Sants de la Línia 3 dimarts passat. Un home de mitjana edat, segons han explicat els Mossos d'Esquadra, va colpejar, sense dir res, a una jove de 23 anys. Primer li va clavar un cop de colze a l'espatlla i, a continuació, un cop de puny al nas. Fruit del cop li va trencar les ulleres. Encara no es coneix la seva identitat, de manera que el consistori ha fet una crida per trobar possibles testimonis de l'agressió.

Segons ha destacat l'Ajuntament, el cas també es portarà a la propera comissió de Drets Socials per fer una declaració institucional de rebuig a aquest tipus d'agressions per “defensar la dignitat de les persones que viuen a la ciutat”. “Aquest no és un fet aïllat ni nou. La realitat és que 9 de cada 10 persones amb discapacitat intel·lectual han patit discriminació”, ha dit Asens. Per la seva banda, la tercera tinenta d'alcaldia, Laia Ortiz, ha explicat que l'alcalde accidental de Barcelona, Gerardo Pisarello, es va interessar per l'estat de la família de la jove el mateix dia de l'agressió.

Etiquetas
stats