Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia demana als Mossos que identifiquin els diputats de la CUP que van trencar fotos del rei

Diputats de la CUP trenquen la foto del rei durant una roda de premsa

EFE

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha demanat als Mossos d'Esquadra que elaborin un informe en el qual s'identifiqui els diputats de la CUP que el passat 12 de desembre van trencar fotos del rei Felip VI en el transcurs d'una roda de premsa al Parlament.

La Fiscalia estudiarà si els diputats cupaires van cometre un delicte d'injúria al rei una vegada rebin l'informe, segons avança avui el diari El Periódico i han confirmat a Efe fonts coneixedores del cas.

Els diputats que aquell dia van trencar les fotos del rei davant les càmeres van ser Mireia Vehí, Anna Gabriel, Gabriela Serra, Joan Garriga, Benet Salellas i Eulàlia Reguant, i ho van fer per expressar el seu malestar per les detencions que van realitzar els Mossos d'Esquadra de tres dels cinc joves de l'esquerra independentista catalana que van plantar al jutge de l'Audiència Nacional que els havia citat com investigats per cremar fotos del monarca durant l'última Diada.

En aquest cas, al tractar-se de diputats i, per tant, de persones aforades, la instrucció de la causa correspondria al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i no a l'Audiència Nacional.

D'altra banda, la Fiscalia de l'Audiència Nacional va enviar el passat 28 de desembre un ofici als Mossos d'Esquadra comminant-los a actuar davant delictes com la sedició, la rebel·lió o les injúries a la Corona, tal com ja va fer el 5 de novembre de 2015 en una altra instrucció.

En l'escrit, la Fiscalia exigeix a la policia catalana que “davant l'existència o coneixement de qualsevol fet delictiu” que sigui competència de l'Audiència Nacional procedeixi a elaborar “de manera urgent l'informe o atestat oportú, que contindrà totes les dades necessàries sobre de la seva execució, autoria, participació, circumstàncies recurrents, etc”.

De moment, segons ha pogut saber Efe, els Mossos d'Esquadra ja han presentat a la Fiscalia 24 informes per injúries a la Corona.

Etiquetas
stats